Δημοτικό Σχολείο Στρυμονικού

Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών

Get Adobe Flash player

Ευεργέτης

Το έτος 1930 ιδρύθηκε το Δημοτικό Σχολείο. Χρηματοδότης ήταν ο κ.Δούντας. Κατά μια πληροφορία, ο Κυριος Δούντας κατ΄εντολή των 25-30 οικογενειών που είχαν έρθει από το χωριό Κωστή της Ανατολικής Ρωμυλίας, είχε παραλάβει τις αποζημιώσεις τους από τις περιουσίες που άφησαν με την μετακίνηση των πληθυσμών και με εκείνα τα χρήματα χρηματοδοτήθηκε το έργο.

dountas sm

"Finding Ithaca"

Η διασύνδεση των σχολείων της Ευρώπης, βελτιώνει την ποιότητα της σχολικής εκπαίδευσης και ενισχύει την ευρωπαϊκή της διάσταση. Κάθε χρόνο πιστοί στο ραντεβού μας με τα ευρωπαϊκά καινοτόμα προγράμματα συμμετέχουμε στο Etwinning. «Αναζητώντας την Ιθάκη». Η Οδύσσεια των προσφύγων και μεταναστών μέσα από τα μάτια των μαθητών. Μαθητές από Ελλάδα, Τουρκία και Ρουμανία, προσεγγίζουν το θέμα.

 

 

Στόχοι του προγράμματος

          Τα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες δημιουργικής γραφής 2. Να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους. 3. Να χρησιμοποιήσουν Αγγλικά για να γράψουν μια ιστορία 4. Να βελτιώσουν τις δεξιότητες 5. Να αναπτύξουν κριτική σκέψη 6. Να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα των προσφύγων.

 

Περιγραφή του Προγράμματος:

Κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έργου δύο σχολεία πρόκειται να εργαστούν από κοινού. Μαθητές από τα σχολεία πρόκειται να γνωριστούν μεταξύ τους. Στη συνέχεια, θα προσεγγίσουν το θέμα των προσφύγων μέσα από δραστηριότητες και θα μάθουν το λεξιλόγιο που χρειάζονται. Επίσης θα αρχίσουν να γράφουν το διήγημα. Οι συνεργαζόμενοι εκπαιδευτικοί θα επικοινωνούν συχνά για να οργανώνουν εργασίες μαθητών. Τέλος, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών, θα τελειώσει η ιστορία μας. Και πάλι θα χρησιμοποιούμε διάφορες δραστηριότητες ανάλογα με την ιστορία που γράφεται όπως παραδείγματος χάριν, δημιουργία κόμικς, για να τονίσουμε την ιστορία κλπ.

Αναμενόμενα αποτελέσματα.

Tο τελικό προϊόν θα είναι διαθέσιμο και σε άλλα παιδιά μέσω της πλατφόρμας twinspace και την ιστοσελίδα του σχολείου.

 

Σχολείο

school b

jyhfhyyt

Σύνδεση-Εγγραφή

Καλώς ήρθατε στη σελίδα εγγεγραμμένων χρηστών

Ετικέτες(Tags)

etwinning θέατρο αρχαίο Θέατρο μαθητόκοσμος Μαθητόκοσμος άνοιξη τσικνοπέμπτη θεάματα σύλλογος γονέων χαλιδονίσματα γιορτές Θέατρο Βυζαντινό Μουσείο Λευκοχώρι Χριστούγεννα εκδρομή εθελοντισμός Μπεζεστένι Γιορτές Εμμανουήλ Παππάς γιορτή λήξη 1940 διαφορετικότητα ταινία ολυμπισμός λύσσα δόντια στοματική υγεία ρατσισμός πληροφορική συνέδριο βασιλόπιτες Αθλητικά ΑΜΕΑ Ανάσταση Εθελοντισμός βραβείο πόντος κόκκινα αυγά Πάσχα Έπος 1940 βάφουμε Πολυτεχνείο ΔΚΒ Βιβλιοθήκη Σερρών ημέρα ποίησης Χαλικιδική Ατομικό Δελτίο Υγείας Ώρα κώδικα ΑΔΥΜ γρίπη μοναστήρι διατροφή ζώα Αδέσποτα παιδαγωγικά μετανάστευση όρια μουσείο εξατομικευμένη σοκολάτας εργοστάσιο Ιωάννης Πρόδρομος εκδηλώσεις βίντεο επανάσταση 1821 Κατασκηνώσεις Κερκίνη χορός χρωματισμός φωτογραφίες ασφάλεια παιχνίδια παράδοση αυλή αλεπούδες διδίκτυο κόκκινες αλεπούδες πρόσφυγες

Μετρητής Επισκέψεων

Μετά από 8693 επισκέψεις, σάς ... μετράμε και αλλιώς.

Flag Counter

Online Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 11 επισκέπτες και κανένα μέλος