Δημοτικό Σχολείο Στρυμονικού

Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών

Get Adobe Flash player

Δείτε μας και σε...

free joomla extensions

Ευεργέτης

Το έτος 1930 ιδρύθηκε το Δημοτικό Σχολείο. Χρηματοδότης ήταν ο κ.Δούντας. Κατά μια πληροφορία, ο Κυριος Δούντας κατ΄εντολή των 25-30 οικογενειών που είχαν έρθει από το χωριό Κωστή της Ανατολικής Ρωμυλίας, είχε παραλάβει τις αποζημιώσεις τους από τις περιουσίες που άφησαν με την μετακίνηση των πληθυσμών και με εκείνα τα χρήματα χρηματοδοτήθηκε το έργο.

dountas sm

Νέα - Ανακοινώσεις

DSC 0958Στο μάθημα της ιστορίας στην ΣΤ΄ τάξη γνωρίζουμε ιστορικά πρόσωπα. Κάθε ένα από αυτά έχει τη δική του προσφορά στα γεγονότα. Όμως σε κάθε διδακτική ενότητα συναντούμε πρόσωπα που συμμετέχουν στα γεγονότα άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο. Στη συνέχεια τα ξεχνάμε αν δεν τα συναντήσουμε ξανά.  Σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε έναν πίνακα. Να καταγράψουμε σε στήλες ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Να γράψουμε για τη διαδρομή τους. Να βρούμε εικόνες τους. Έτσι έχουμε έναν συνοπτικό πίνακα με όσα πρόσωπα θεωρούμε σημαντικά. Οι ΤΠΕ μας βοηθούν να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα, αλλά να κάνουμε και συνδυασμό ερωτημάτων ώστε να καταλήγουμε σε συμπεράσματα. Το Αβάκιο (Ταξινομούμε) μας βοηθά σ? αυτή την οργάνωση και ταξινόμηση. Η προετοιμασία και γνωριμία με το λογισμικό μας έβαλε νέα προβλήματα. Οι στήλες του πίνακα πρέπει να περιέχουν κατάλληλα δεδομένα. Οι εικόνες των προσώπων πρέπει να έχουν συγκεκριμένο πλάτος και ύψος για να χωρούν στην «κορνίζα». Η εργασία και τα αποτελέσματα, ικανοποιητικά...

Περισσότερα...

ethelΈνας από τους μεγαλύτερους οραματιστές και αναμορφωτές της σύγχρονης ελληνικής παιδείας ο Δημήτριος Γληνός σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «ο μόνος τρόπος για να ζήσει κανείς και να πεθάνει σαν άνθρωπος, είναι να ζήσει και να πεθάνει για ένα ιδανικό». Ο εθελοντισμός σημαίνει ότι το εγώ γίνεται εμείς, σημαίνει επιβεβαίωση της ύπαρξής μας, σημαίνει δικαίωση του προορισμού μας. Ο εθελοντής προσφέρει και ταυτόχρονα γίνεται ο ίδιος αποδέκτης και κοινωνός της προσφοράς του.
Ο εθελοντισμός ως μία πανανθρώπινη αξία αλλά και ως ατομική αρετή αποτελεί ένα άνοιγμα προς τον συνάνθρωπο, ένα αντίδοτο στην εσωστρέφεια, την αποξένωση και τον ατομικισμό. Είναι μια δραστηριότητα που γίνεται αυθόρμητα, ελεύθερα και δημιουργικά, χωρίς να στοχεύει στην άμεση υλική ανταμοιβή. Επιπρόσθετα ο εθελοντισμός ως μια ελεύθερη και αβίαστη προσωπική επιλογή, είναι ένας εναλλακτικός τρόπος συμμετοχής του πολίτη στα κοινά, ο οποίος μέσω αυτής της προσφοράς ολοκληρώνεται και ως προσωπικότητα.

Περισσότερα...

21 3 16Η 21η Μαρτίου έχει οριστεί ως ημέρα «Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης».

Αυτή τη μέρα με δράσεις αφιερωμένες στην ποίηση,«χτυπάμε» το ρατσιμό.

Περισσότερα...

Το «ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑ» είναι ένα μαρτιάτικο έθιμο, ένα μελωδικό xelidonaκαλωσόρισμα της Άνοιξης με ειδικά τραγούδια που λέγουν τα παιδιά γυρίζοντας από σπίτι σε σπίτι κρατώντας στεφάνι λουλουδιών ή ένα κλαδί από κισσό & ομοίωμα χελιδονιού που έχει ένα «μαγικό χαρακτήρα»:

Χελιδόνα έρχεται, από Μαύρη θάλασσα
Θάλασσα επέρασε. Έκατσε και λάλησε....

Περισσότερα...

Η 20η Μαρτίου έχει οριστεί ως ημέρα «Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας».

«Η στοματική κοιλότητα είναι η περιοχή και το περιβάλλον του σώματος, που με διάφορους διαγνωστικούς τρόπους μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη και προαγωγή της γενικής υγείας», σημειώνει η ΕΟΟ. Τονίζει ότι αρκεί μια προσεκτική εξέταση και παρακολούθηση του στόματος και ένας έμπειρος οδοντίατρος είναι σε θέση να διαγνώσει διατροφικές ελλείψεις και διαταραχές, καθώς και έναν αριθμό γενικών νόσων από μικροβιακές φλεγμονές και νόσους της διαταραχής του ανοσοποιητικού συστήματος.

Πώς, όμως, η στοματική μας υγεία έχει επιπτώσεις στη σωματική μας υγεία και ευεξία;

Ένας οδοντίατρος στο σχολείο μας, μας ενημέρωσε από κοντά. Με... τα εργαλεία του.....

Περισσότερα...

Σχετικά με την εποχική γρίπη.
Συστήνονονται οι ακόλουθες οδηγίες με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσής της εποχικής Γρίπης:

1.Παιδιά  που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι ειδοποιούνται αμέσως...

Περισσότερα...

Έθιμο παλαιό και αγαπημέτνο των παιδιών η κοπή της Βασιλόπιτας. Ο Σύλλογος γονέων όπως πάντα βρίσκεται κοντά στα παιδιά και το σχολείο. Ανέλαβε την οργάνωση, ο πάτερ Βασίλης ευλόγησε και η κοπή γεγονός. Δεν έλειψαν βέβαια τα δώρα για τους τυχερούς που βρήκαν το φλουρί!!!!!

Περισσότερα...

Υποκατηγορίες

Σχολείο

school b

jyhfhyyt

Σύνδεση-Εγγραφή

Καλώς ήρθατε στη σελίδα εγγεγραμμένων χρηστών

Ετικέτες(Tags)

etwinning θέατρο αρχαίο Θέατρο μαθητόκοσμος Μαθητόκοσμος άνοιξη τσικνοπέμπτη θεάματα σύλλογος γονέων χαλιδονίσματα γιορτές Θέατρο Βυζαντινό Μουσείο Λευκοχώρι Χριστούγεννα εκδρομή εθελοντισμός Μπεζεστένι Γιορτές Εμμανουήλ Παππάς γιορτή λήξη 1940 διαφορετικότητα ταινία ολυμπισμός λύσσα δόντια στοματική υγεία ρατσισμός πληροφορική συνέδριο βασιλόπιτες Αθλητικά ΑΜΕΑ Ανάσταση Εθελοντισμός βραβείο πόντος κόκκινα αυγά Πάσχα Έπος 1940 βάφουμε Πολυτεχνείο ΔΚΒ Βιβλιοθήκη Σερρών ημέρα ποίησης Χαλικιδική Ατομικό Δελτίο Υγείας Ώρα κώδικα ΑΔΥΜ γρίπη μοναστήρι διατροφή ζώα Αδέσποτα παιδαγωγικά μετανάστευση όρια μουσείο εξατομικευμένη σοκολάτας εργοστάσιο Ιωάννης Πρόδρομος εκδηλώσεις βίντεο επανάσταση 1821 Κατασκηνώσεις Κερκίνη χορός χρωματισμός φωτογραφίες ασφάλεια παιχνίδια παράδοση αυλή αλεπούδες διδίκτυο κόκκινες αλεπούδες πρόσφυγες

Μετρητής Επισκέψεων

Μετά από 8693 επισκέψεις, σάς ... μετράμε και αλλιώς.

Flag Counter

Online Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 6 επισκέπτες και κανένα μέλος