Δημοτικό Σχολείο Στρυμονικού

Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών

Get Adobe Flash player

Δείτε μας και σε...

Ευεργέτης

Το έτος 1930 ιδρύθηκε το Δημοτικό Σχολείο. Χρηματοδότης ήταν ο κ.Δούντας. Κατά μια πληροφορία, ο Κυριος Δούντας κατ΄εντολή των 25-30 οικογενειών που είχαν έρθει από το χωριό Κωστή της Ανατολικής Ρωμυλίας, είχε παραλάβει τις αποζημιώσεις τους από τις περιουσίες που άφησαν με την μετακίνηση των πληθυσμών και με εκείνα τα χρήματα χρηματοδοτήθηκε το έργο.

dountas sm

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ - 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

      

         Με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής μας Γιορτής  οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης πραγματοποίησαν μια μικρή γιορτή ώστε να τιμήσουν τους ήρωες της επανάστασης και όσους/ες συνέβαλαν στο να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Έτσι, αρχικά τραγούδησαν τον 'Θούριο' του Ρήγα Φεραίου και στη συνέχεια ακολούθησαν δύο θεατρικά δρώμενα. Το πρώτο, με τίτλο 'Ο ραγιάς' είναι στην ουσία ο διάλογος μεταξύ ενός ζευγαριού της Μπιρμπίλως και του Γιώργη κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας, στον οποίο διαφαίνονται οι λόγοι που οδήγησαν στην επανάσταση. Το δεύτερο δρώμενο με τίτλο οι 'Οι Μεγάλες Δυνάμεις' ήταν μια δηκτική αναφορά στον ρόλο που διαδραμάτισαν οι Μεγάλες Δυνάμεις στην επανάσταση. Στο τέλος, οι μαθητές/τριες χόρεψαν το τραγούδι 'Να ΄τανε το 21' ενώ ή γιορτή ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό μας Ύμνο. Για την πραγματοποίηση της γιορτής συνεργάστηκαν η δασκάλα της τάξης (Χαζαρίδου Παρασκευή), η εκπαιδευτικός θεατρικής αγωγής (Χαινά Δήμητρα) και η εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής (Τέζα Μαρία).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολείο

school b

jyhfhyyt

Σύνδεση-Εγγραφή

Καλώς ήρθατε στη σελίδα εγγεγραμμένων χρηστών

Ετικέτες(Tags)

etwinning θέατρο θεάματα αρχαίο Θέατρο Μαθητόκοσμος χαλιδονίσματα μαθητόκοσμος άνοιξη ταινία τσικνοπέμπτη σύλλογος γονέων Γιορτές εκδηλώσεις Λευκοχώρι λύσσα γιορτές Βυζαντινό Μουσείο εκδρομή ολυμπισμός Εμμανουήλ Παππάς Θέατρο γιορτή λήξη Μπεζεστένι 1940 Χριστούγεννα εθελοντισμός διαφορετικότητα στοματική υγεία δόντια πληροφορική ρατσισμός συνέδριο βασιλόπιτες Έπος 1940 ΑΜΕΑ Ανάσταση Εθελοντισμός βραβείο πόντος κόκκινα αυγά Πάσχα Αθλητικά βάφουμε Πολυτεχνείο ΔΚΒ Βιβλιοθήκη Σερρών ημέρα ποίησης Χαλικιδική Ατομικό Δελτίο Υγείας Ώρα κώδικα ΑΔΥΜ γρίπη μοναστήρι διατροφή ζώα Αδέσποτα παιδαγωγικά μετανάστευση όρια μουσείο εξατομικευμένη σοκολάτας εργοστάσιο Ιωάννης Πρόδρομος παράδοση βίντεο επανάσταση 1821 Κατασκηνώσεις Κερκίνη χορός χρωματισμός φωτογραφίες ασφάλεια αυλή παιχνίδια αλεπούδες κόκκινες αλεπούδες διδίκτυο πρόσφυγες

Μετρητής Επισκέψεων

Μετά από 8693 επισκέψεις, σάς ... μετράμε και αλλιώς.

Flag Counter

Online Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 29 επισκέπτες και κανένα μέλος