Kυνήγι Πασχαλινών αυγών!!!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας επιδόθηκαν στο κυνήγι του κρυμμένου….. αυγού. Μάλλον των πολλών κρυμμένων αυγών…

Η καταπράσινη αυλή του σχολείου μας φιλοξένησε, στις γωνιές και στα δέντρα της, δεκάδες πασχαλινά αυγά ,μέχρι να τα εντοπίσουν τα παιδιά. Την οργάνωση και διεξαγωγή του διαγωνισμού επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί Προδρόμου Ελένη και Τέζα Μαρία. Τα παιδιά βγήκαν στο κυνήγι σε δύο φάσεις (Α΄,Β΄,Γ΄)(Δ΄,Ε΄,ΣΤ),από τις οποίες νικητές αναδείχθηκαν η Α΄και η ΣΤ΄τάξη αντίστοιχα. Τα έπαθλα ήταν δύο παιδικά βιβλία για τις νικήτριες τάξεις καθώς και σοκολατένια αυγά για όλους τους συμμετέχοντες.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!!!

Την τελευταία εβδομάδα ,πριν τις διακοπές του Πάσχα οι μαθητές του σχολείου τραγούδησαν τα κάλαντα του Λαζάρου και έβαψαν τα παραδοσιακά κόκκινα αυγά.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Ανταλλαγή Πασχαλινών Καρτών

Easter Card Exchange! 

Η Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών συμμετείχε στην δράση που οργανώθηκε φέτος για πρώτη φορά. Οι καθηγήτριες Αγγλικής γλώσσας επέλεξαν τάξη,κατασκεύασαν μαζί με τα παιδιά την κάρτα τους και αντάλλαξαν πασχαλινές ευχές με τα  παιδιά από κάποιο άλλο δημοτικό σχολείο που κληρώθηκε μαζί με το δικό τους. Στο Δημοτικό σχολείο Στρυμονικού,η υπεύθυνη εκπαιδευτικός κ. Προδρόμου Ελένη επέλεξε την Δ τάξη που αντάλλαξε κάρτες με την Δ τάξη του Προβατά,με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Καρακολτσίδου Μαρία και την ΣΤ τάξη,η οποία αντάλλαξε κάρτες με την Δ τάξη του 5ου Δημοτικού σχολείου Σερρών,με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Χρηστίδου Δέσποινα.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Προγράμματα Αγωγής Υγείας

Την Παρασκευή 12/4 και τη Δευτέρα 15/4 οι μαθητές/τριες του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από Γενικό Ιατρό, Επισκέπτες Υγείας και Νοσηλεύτριες του Κέντρου Υγείας Στρυμονικού σχετικά με τα παρακάτω θέματα : Διατροφική Αγωγή και Κυκλοφοριακή Αγωγή – Πρόληψη Ατυχημάτων – Πρώτες Βοήθειες.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

4 Απριλίου – Πανελλήνια ημέρα Φιλοζωίας

Την Πέμπτη 4 Απριλίου οι μαθητές του σχολείου μας ,με τη βοήθεια των δασκάλων τους και της εκπαιδευτικού της Φυσικής Αγωγής κας Τέζα Μαρίας, κατασκεύασαν ταΐστρες για τα πουλιά και πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό περίπατο σε γειτονικό αλσύλλιο , όπου και τις τοποθέτησαν.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

2 Απριλίου- Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

posterjapan 1

Την Τρίτη 2 Απριλίου, τα παιδιά του δημοτικού σχολείου Στρυμονικού ¨διέσχισαν τις θάλασσες με τα φτερά της φαντασίας¨,όπως μας προτείνει το σύνθημα της φετινής γιορτής της παιδικής λογοτεχνίας . Η Γ΄τάξη ,με την εκπαιδευτικό κα.Βλαχοθανάση Γρηγορία, δημιούργησε αφίσα με συνθήματα για το παιδικό βιβλίο.Η κα. Προδρόμου Ελένη, υπεύθυνη του μαθήματος των αγγλικών σε όλες τις τάξεις του σχολείου, έκανε δράσεις με τους μαθητές όπως : εικονογράφηση βιβλίων, βιβλιοπαρουσιάσεις στην αγγλική γλώσσα και ασκήσεις κατανόησης κειμένου μέσα από ξενόγλωσσο κείμενο.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Γιορτή των μαθητών Ε΄και ΣΤ΄ Τάξης του σχολείου μας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Μαθητική Παρέλαση.

1
2
3
4
5
6
Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Περιμένοντας την Καθαρά Δευτέρα…

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Ενημέρωση των γονέων του σχολείου από ψυχολόγο με θέμα “Η χρήση του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τους μαθητές και όχι μόνο”.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης στη Θεσσαλονίκη από τους μαθητές .

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε