Δημοτικό Σχολείο Στρυμονικού

Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών

Get Adobe Flash player

Δείτε μας και σε...

Ευεργέτης

Το έτος 1930 ιδρύθηκε το Δημοτικό Σχολείο. Χρηματοδότης ήταν ο κ.Δούντας. Κατά μια πληροφορία, ο Κυριος Δούντας κατ΄εντολή των 25-30 οικογενειών που είχαν έρθει από το χωριό Κωστή της Ανατολικής Ρωμυλίας, είχε παραλάβει τις αποζημιώσεις τους από τις περιουσίες που άφησαν με την μετακίνηση των πληθυσμών και με εκείνα τα χρήματα χρηματοδοτήθηκε το έργο.

dountas sm

etwinning 12-13

 hpim3088 sΉρθε η άνοιξη!!!

Σε πολλές περιοχές της χώρας μας, την πρώτη Μαρτίου ή στις 21 Μαρτίου, ημέρα της εαρινής ισημερίας, τα παιδιά γυρνάνε στα σπίτια κρατώντας ομοίωμα χελιδονιού, την «χελιδόνα», και τραγουδούν ένα είδος καλάντων, "τα χελιδονίσματα". Το έθιμο της χελιδόνας, έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα, και επιβιώνει μέχρι τις μέρες μας σε πολλά μέρη της Ελλάδας όπως Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη και Δωδεκάνησα.

Φέτος για μας η άνοιξη καθυστέρησε την έξοδό μας αλλά δεν ξεχάσαμε. Οι μαθητές της Δ΄ τάξης ετοιμάστηκαν και τραγουδούν τα "χελιδονίσματα".

Περισσότερα...

Tσικνοπέμπτη, ώρα για γιορτή:

Για μας τους Έλληνες είναι ένα έθιμο για παραδοσιακό γλέντι με τραγούδια, μουσική και χορό δέκα ημέρες πριν από την έναρξη της νηστείας για το Πάσχα. Αυτό το έτος είναι για την 7η Μαρτίου και εμείς το γιορτάζουμε με τους μαθητές μας και τους συναδέλφους μας. Οι μαθητές φορούν στολές καρναβαλιού, αναβιώνουν έθιμα και παιχνίδια της Αποκριάς και φυσικά με την συμπαράσταση των γονέων "τσικνίζουν" και το κρέας για φαγητό στο τέλος των παιχνιδιών. Όλες οι δράσεις της ημέρας ααποτελούν μέρος του προγράμματος "eTwinning" στα πλάισια της συνεργασίας μας με σχολειο της Πολωνίας.

Περισσότερα...

Traditions and local customs

Το σχολειο μας για το σχολικό έτος 2012-2013 οργάνωσε ευρωπαϊκή συνεργασία στα πλαίσια του eTwinning πρόγραμμα ανταλλαγής εμπειριών των μαθητών μας με μαθητές σχολείων της Ευρώπης σε θέματα που αφορούν την παράδοση. Η συνεργασία γίνεται αρχικά με σχολείο της Πολωνίας(Szko?a Podstawowa Nr 8 im. Orl?t Lwowskich, Zamo??).

Περισσότερα...

Τηλε....συνάντηση!!!!

Την τελευταία ημέρα του Φλεβάρη οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία "συνάντησης" με τους μαθητές του σχολείου της Πολωνίας στα πλαίσια του προγράμματος "Traditions and local customs". Οι Πολωνοί φίλοι μας μας τραγούδησαν ένα τραγούδι. Εμείς τραγουδήσαμε γι αυτούς το μακεδονικό τραγούδι "Μήλο μου κόκκινο". Δείτε πιο κάτω στιγμές από τη συνάντηση.

Περισσότερα...

Σχολείο

school b

jyhfhyyt

Σύνδεση-Εγγραφή

Καλώς ήρθατε στη σελίδα εγγεγραμμένων χρηστών

Ετικέτες(Tags)

etwinning θέατρο αρχαίο Θέατρο μαθητόκοσμος Μαθητόκοσμος άνοιξη τσικνοπέμπτη θεάματα σύλλογος γονέων χαλιδονίσματα γιορτές Θέατρο Βυζαντινό Μουσείο Λευκοχώρι Χριστούγεννα εκδρομή εθελοντισμός Μπεζεστένι Γιορτές Εμμανουήλ Παππάς γιορτή λήξη 1940 διαφορετικότητα ταινία ολυμπισμός λύσσα δόντια στοματική υγεία ρατσισμός πληροφορική συνέδριο βασιλόπιτες Αθλητικά ΑΜΕΑ Ανάσταση Εθελοντισμός βραβείο πόντος κόκκινα αυγά Πάσχα Έπος 1940 βάφουμε Πολυτεχνείο ΔΚΒ Βιβλιοθήκη Σερρών ημέρα ποίησης Χαλικιδική Ατομικό Δελτίο Υγείας Ώρα κώδικα ΑΔΥΜ γρίπη μοναστήρι διατροφή ζώα Αδέσποτα παιδαγωγικά μετανάστευση όρια μουσείο εξατομικευμένη σοκολάτας εργοστάσιο Ιωάννης Πρόδρομος εκδηλώσεις βίντεο επανάσταση 1821 Κατασκηνώσεις Κερκίνη χορός χρωματισμός φωτογραφίες ασφάλεια παιχνίδια παράδοση αυλή αλεπούδες διδίκτυο κόκκινες αλεπούδες πρόσφυγες

Μετρητής Επισκέψεων

Μετά από 8693 επισκέψεις, σάς ... μετράμε και αλλιώς.

Flag Counter

Online Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 10 επισκέπτες και κανένα μέλος