Δημοτικό Σχολείο Στρυμονικού

Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών

Get Adobe Flash player

Δείτε μας και σε...

Ευεργέτης

Το έτος 1930 ιδρύθηκε το Δημοτικό Σχολείο. Χρηματοδότης ήταν ο κ.Δούντας. Κατά μια πληροφορία, ο Κυριος Δούντας κατ΄εντολή των 25-30 οικογενειών που είχαν έρθει από το χωριό Κωστή της Ανατολικής Ρωμυλίας, είχε παραλάβει τις αποζημιώσεις τους από τις περιουσίες που άφησαν με την μετακίνηση των πληθυσμών και με εκείνα τα χρήματα χρηματοδοτήθηκε το έργο.

dountas sm

Επισκέψεις-Εκδρομές

        Στo πλαίσιο υλοποίησης του προγραμματισμού του στο δεύτερο τρίμηνο το σχολείο μας, πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη με τις Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεις στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σερρών και τις Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ στο Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή των μαθητών/τριών με στόχο οι μεγάλοι μαθητές/τριες να γνωρίσουν την τοπική πολιτιστική κληρονομιά μας και οι μικροί να έρθουν σε επαφή με αναγνωστικούς χώρους και να διαπιστώσουν την άρτια και χρήσιμη λειτουργία μιας πολύ καλά οργανωμένης βιβλιοθήκης. Οι φωτογραφίες είναι από το Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Στρυμονικού, τάξεις Δ΄& ΣΤ΄ στη γαλακτοβιομηχανία ΣΕΡΓΑΛ. Ευχαριστούμε τον Διευθυντή κ. Αντώνη Μπούρα και το προσωπικό της ΣΕΡΓΑΛ για την ξενάγηση και την ενημέρωση των μαθητών/τριών μας για τον τρόπο επεξεργασίας του γάλακτος καθώς και τον τρόπο παρασκευής του γιαουρτιού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   4 Απριλίου 2017.

Πολύ γνωστή από τους δύο παγκοσμίους πολέμους είναι η οχυρή στενωπός του Ρούπελ, που σχηματίζεται μεταξύ του όρους Αγκίστρου και των ανατολικών προσβάσεων του Μπέλες, (μέσα από τη στενωπό αυτή ρέει ο ποταμός Στρυμόνας και κοντά στη βόρεια έξοδο της βρίσκεται η ελληνοβουλγαρική μεθόριος). Λόγω της στρατηγικής της σημασίας μετά τον Β' Βαλκανικό Πόλεμο κατασκευάσθηκε στη θέση αυτή ανασχετικό σύστημα οχυρών, από το οποία ισχυρότερο ήταν αυτό του Ρούπελ, που βρίσκεται προς τη βόρεια έξοδο της στενωπού.

Επισκεφθήκαμε το χώρο και όχι μόνο..

.

Περισσότερα...

         Στις 24-11-2017 το σχολείο μας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Λευκό Πύργο, τα Κάστρα και το Βυζαντινό Μουσείο. Η ημέρα ήταν πάρα πολύ καλή και οι μαθητές/τριες του σχολείου μας παράλληλα με τις επισκέψεις απήλαυσαν και τη βόλτα ώσπου να φτάσουμε παραλιακά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και την παραμονή μας για αρκετή ώρα στα Κάστρα. Ακολουθούν φωτογραφίες από την ημέρα της επίσκεψης:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    21 Νοεμβρίου 2016.

Η  ημέρα είναι αφιερωμένη στηνΥπεραγία Θεοτόκο. Οι γονείς της Παρθένου Μαρίας ήταν ο Ιωακείμ και η Άννα, οι οποίοι μέχρι τα βαθιά τους γεράματα δεν είχαν αποκτήσει παιδί. Υποσχέθηκαν, λοιπόν, στο Θεό πως αν τους χαρίσει ένα παιδάκι, μόλις γίνει τριών ετών θα το αφιερώσουν στο ναό Του.

Αυτή την Ημέρα επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σερρών.

Περισσότερα...

Σχολείο

school b

jyhfhyyt

Σύνδεση-Εγγραφή

Καλώς ήρθατε στη σελίδα εγγεγραμμένων χρηστών

Ετικέτες(Tags)

etwinning θέατρο αρχαίο Θέατρο μαθητόκοσμος Μαθητόκοσμος άνοιξη τσικνοπέμπτη θεάματα σύλλογος γονέων χαλιδονίσματα γιορτές Θέατρο Βυζαντινό Μουσείο Λευκοχώρι Χριστούγεννα εκδρομή εθελοντισμός Μπεζεστένι Γιορτές Εμμανουήλ Παππάς γιορτή λήξη 1940 διαφορετικότητα ταινία ολυμπισμός λύσσα δόντια στοματική υγεία ρατσισμός πληροφορική συνέδριο βασιλόπιτες Αθλητικά ΑΜΕΑ Ανάσταση Εθελοντισμός βραβείο πόντος κόκκινα αυγά Πάσχα Έπος 1940 βάφουμε Πολυτεχνείο ΔΚΒ Βιβλιοθήκη Σερρών ημέρα ποίησης Χαλικιδική Ατομικό Δελτίο Υγείας Ώρα κώδικα ΑΔΥΜ γρίπη μοναστήρι διατροφή ζώα Αδέσποτα παιδαγωγικά μετανάστευση όρια μουσείο εξατομικευμένη σοκολάτας εργοστάσιο Ιωάννης Πρόδρομος εκδηλώσεις βίντεο επανάσταση 1821 Κατασκηνώσεις Κερκίνη χορός χρωματισμός φωτογραφίες ασφάλεια παιχνίδια παράδοση αυλή αλεπούδες διδίκτυο κόκκινες αλεπούδες πρόσφυγες

Μετρητής Επισκέψεων

Μετά από 8693 επισκέψεις, σάς ... μετράμε και αλλιώς.

Flag Counter

Online Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 12 επισκέπτες και κανένα μέλος