Δημοτικό Σχολείο Στρυμονικού

Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών

Get Adobe Flash player

Δείτε μας και σε...

Ευεργέτης

Το έτος 1930 ιδρύθηκε το Δημοτικό Σχολείο. Χρηματοδότης ήταν ο κ.Δούντας. Κατά μια πληροφορία, ο Κυριος Δούντας κατ΄εντολή των 25-30 οικογενειών που είχαν έρθει από το χωριό Κωστή της Ανατολικής Ρωμυλίας, είχε παραλάβει τις αποζημιώσεις τους από τις περιουσίες που άφησαν με την μετακίνηση των πληθυσμών και με εκείνα τα χρήματα χρηματοδοτήθηκε το έργο.

dountas sm

etwinning 11-12

etw certificate 11-12

Συνεργασία με Ευρωπαϊκά Σχολεία στο πρόγραμμα "DAILY NEWS".


Το πρόγραμμα αυτό αναπτύσσεταιμέσω του blog http://periodistaspuros.blogspot.com Daily News και περιλαμβάνει τη δημιουργία μίας εφημερίδας με ειδήσεις από όλη την Ευρώπη. Τα παιδιά δημιουργούν ειδήσεις από:
 • την σχολική καθημερινότητα και τις σχολικές δραστηριότητες
 • όλα όσα ακούν από την τηλεόραση σχετικά με τοπικά, αθλητικά γεγονότα, χόμπι κλπ.

Η εκμάθηση μιας γλώσσας σημαίνει να μαθαίνεις για το πολιτισμό, τα έθιμα, την ιδιαιτερότητα κλπ. ενός λαού. Οι ειδήσεις από κάποια συγκεκριμένη χώρα καταδεικνύουν πολλά από τα παραπάνω στοιχεία και δημιουργούν πραγματικά πλαίσια επικοινωνίας με συνεντεύξεις και ανταποκρίσεις από κάθε χώρα.

Στόχοι του προγράμματος είναι οι μαθητές:

 • Να μπορούν να περιγράφουν ή να εξιστορούν γεγονότα ακολουθώντας τη χρονική σειρά των γεγονότων.
 • Να ανακαλύψουν νέες μορφές γραψίματος.
 • Να αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα τόσο την κοντινή, γύρω τους, όσο και την μακρινή.
 • Να παρακινηθούν να γράφουν και να μιλούν στα Αγγλικά.
 • Να μάθουν πώς να δημιουργούν μία ψηφιακή σχολική εφημερίδα.
 • Να αναπτύξουν την επικοινωνιακή και την ψηφιακή ικανότητα (χρήση Η/Υ) στους μαθητές.

Διαδικασία Υλοποίησης του Έργου:

 • Ζητούμε από τα παιδιά να φέρνουν ειδήσεις από το σπίτι. Οι ειδήσεις μπορούν να είναι από οποιοδήποτε τομέα αλλά πρέπει να είναι οι μαθητές που τις γράφουν. Δεν πρέπει να μπορούν να τις αντιγράφουν από το τις εφημερίδες ή το διαδίκτυο. Ούτε θα πρέπει οι γονείς να τις υπαγορεύουν. Γράφουν ό,τι έμαθαν από οποιαδήποτε είδηση.
 • Για να δημοσιευτεί μία είδηση στο blog δίδεται η άδεια από τον δημιουργό του Daily News http://periodistaspuros.blogspot.com, σε όλους τους συμμετέχοντες και όλοι μπορούν να δημοσιεύσουν ειδήσεις συγχρόνως με συχνότητα τουλάχιστο μία φορά την εβδομάδα.
 • Μία φορά την εβδομάδα θα έχουμε και τηλεδιάσκεψη με τους ανταποκριτές των άλλων χωρών μέσω του skype για να εξασκήσουμε τις προφορικές μας δεξιότητες. Η δραστηριότητα αυτή θα πραγματοποιείται σε μία γωνία της τάξης, όχι μόνο γι? αυτούς που τελειώνουν γρήγορα, αλλά και για όσους χρειάζονται ανατροφοδότηση. Οι πιο προχωρημένοι στις Νέες Τεχνολογίες θα βοηθούν του υπόλοιπους.

Σχολείο

school b

jyhfhyyt

Σύνδεση-Εγγραφή

Καλώς ήρθατε στη σελίδα εγγεγραμμένων χρηστών

Ετικέτες(Tags)

etwinning θέατρο θεάματα αρχαίο Θέατρο Μαθητόκοσμος χαλιδονίσματα μαθητόκοσμος άνοιξη ταινία τσικνοπέμπτη σύλλογος γονέων Γιορτές εκδηλώσεις Λευκοχώρι λύσσα γιορτές Βυζαντινό Μουσείο εκδρομή ολυμπισμός Εμμανουήλ Παππάς Θέατρο γιορτή λήξη Μπεζεστένι 1940 Χριστούγεννα εθελοντισμός διαφορετικότητα στοματική υγεία δόντια πληροφορική ρατσισμός συνέδριο βασιλόπιτες Έπος 1940 ΑΜΕΑ Ανάσταση Εθελοντισμός βραβείο πόντος κόκκινα αυγά Πάσχα Αθλητικά βάφουμε Πολυτεχνείο ΔΚΒ Βιβλιοθήκη Σερρών ημέρα ποίησης Χαλικιδική Ατομικό Δελτίο Υγείας Ώρα κώδικα ΑΔΥΜ γρίπη μοναστήρι διατροφή ζώα Αδέσποτα παιδαγωγικά μετανάστευση όρια μουσείο εξατομικευμένη σοκολάτας εργοστάσιο Ιωάννης Πρόδρομος παράδοση βίντεο επανάσταση 1821 Κατασκηνώσεις Κερκίνη χορός χρωματισμός φωτογραφίες ασφάλεια αυλή παιχνίδια αλεπούδες κόκκινες αλεπούδες διδίκτυο πρόσφυγες

Μετρητής Επισκέψεων

Μετά από 8693 επισκέψεις, σάς ... μετράμε και αλλιώς.

Flag Counter

Online Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 31 επισκέπτες και κανένα μέλος