Δημοτικό Σχολείο Στρυμονικού

Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών

Get Adobe Flash player

Δείτε μας και σε...

Ευεργέτης

Το έτος 1930 ιδρύθηκε το Δημοτικό Σχολείο. Χρηματοδότης ήταν ο κ.Δούντας. Κατά μια πληροφορία, ο Κυριος Δούντας κατ΄εντολή των 25-30 οικογενειών που είχαν έρθει από το χωριό Κωστή της Ανατολικής Ρωμυλίας, είχε παραλάβει τις αποζημιώσεις τους από τις περιουσίες που άφησαν με την μετακίνηση των πληθυσμών και με εκείνα τα χρήματα χρηματοδοτήθηκε το έργο.

dountas sm

Δραστηριότητες-Εκδηλώσεις

      Στις 30-3-2018 ο Σύλλογος Διδασκόντων οργάνωσε έκθεση βιβλίου, με βιβλία που εκτέθηκαν με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών στην αίθουσα της Γ΄ τάξης. Οι μαθητές/τριές μας επισκέφθηκαν με τους δασκάλους τους το χώρο της έκθεσης και αφού ξεφύλλισαν και είδαν τα βιβλία στη συνέχεια δανείστηκαν  για την περίοδο των διακοπών του Πάσχα. Στο δεύτερο μέρος η δασκάλα της ΣΤ΄ τάξης κ. Αγγελίδου Σοφία με τους/τις μαθητές/τριές  μας έκαναν ιστορική αναδρομή με  προβολή και ενημέρωση για την καθιέρωση της ημέρας αυτής και διαβάστηκαν οι απόψεις από τα παιδιά για έργα που διάβασαν τα ίδια.Οι φωτογραφίες είναι από την έκθεση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       Στις 7-3-2018 με πρωτοβουλία της δασκάλας της Α΄ τάξης κ. Ραντούδη Σταυρούλας, της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Νικολούδη Ευαγγελίας, της δασκάλας της μουσικής κ. Παπάζογλου Αναστασίας και των υπολοίπων εκπαιδευτικών, οι μαθητές/τριες του σχολείου μας αναβίωσαν το έθιμο της Χελιδόνας, περιδιαβαίνοντας τους δρόμους του χωριού, τα δημόσια κτίρια,το κέντρο του χωριού και τη λαϊκή αγορά και τραγουδώντας το τραγούδι της Άνοιξης. Οι κάτοικοι του χωριού δέχτηκαν με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση την πρωτοβουλία αυτή του σχολείου και αντάμειβαν τους μικρούς/ές μας μαθητές/τριές μας με τον οβολό τους.

 

 

 

      Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων καθιέρωσε την 6η Μαρτίου ως Πανελλήνια ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού. Στο πλάισιο αυτό το σχολείο Στρυμονικού προγράμματισε και υλοποίησε εκδήλωση ενημέρωσης όλων των μαθητών/τριών με ομιλητές και παρουσιαστές τους εκπαιδευτικούς κ.κ. Ανδρέα Μπίκο Διευθυντή  και Παύλο Παυλίδη δασκάλου της Δ΄ τάξης και υπευθύνων για το σχολικό έτος 2017-18 για τη σχολική βία. Ο κ. Μπίκος ξεκίνησε την δράση με σχετική ομιλία για το τί είναι σχολική βία, πως αντιμετωπίζεται και στατιστικά στοιχεία για τη χώρα μας και άλλες χώρες του εξωτερικού. Ακολούθησαν βίντεο και προβολές από τον κ. Παυλίδη με σχολιασμό από τον ίδιο και τους/τις μαθητές/τριες.Την εκδήλωση έκλεισε η ΣΤ΄ τάξη με τη δασκάλα τους την κ. Σοφία Αγγελίδου με το υπέροχο τραγούδι που μας τραγούδησαν σχετικό με την δράση, όπου κατέπληξαν μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς. Επίσης ο δάσκαλος των εικαστικών κ. Τεφλιούδης Γεώργιος και οι μαθητές/τριες των Γ΄και ΣΤ΄τάξεων δημιούργησαν και κόσμησαν την αίθουσα  με τα καταπληκτικά  κατά γενική ομολογία έργα τους.

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ moto ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-18 ΝΑ ΕΙΝΑΙ: ΜΙΛΑ.... ΜΙΛΗΣΕ.... ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΣΟΥ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       

        Στις 6-2-2018 και ώρα 11:00, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στην αίθουσα της Στ΄ τάξης του σχολείου για τους μαθητές/τριες των Δ΄, Ε΄, και Στ΄τάξεων. Το θέμα που αναπτύχθηκε αφορούσε  το ασφαλές διαδίκτυο. Υπεύθυνοι για την δραστηριότητα ήταν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Παυλίδης Παύλος δάσκαλος της Δ΄τάξης και Κεχαγιά Ελένη Πληροφορικής. Κύριος εισηγητής ήταν ο κ. Παυλίδης Παύλος ο οποίος με προβολή, κείμενα εικονογραφημένα και διάλογο με τα παιδιά επεσήμανε τους κινδύνους του διαδικτύου. Ακολουθούν έργα των μαθητών/τριών της Στ΄, τα οποία έγιναν στην τάξη αμέσως μετά την παρουσίαση με την δασκάλα τους κ. Αγγελίδου Σοφία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       Στις 14-12-2017 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο η προβλεπόμενη συνάντηση με τους γονείς και κηδεμόνες με ενημέρωση, αρχικά από το Διευθυντή του σχολείου κ. Ανδρέα Μπίκο ο οποίος αναφέρθηκε στην αξιολόγηση των μαθητών/τριών και στην υλοποίηση των στόχων της σχολικής μονάδας για το Α΄τρίμηνο. Στη συνέχεια ακολούθησε ενημερωτική ομιλία στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας και συγκεκριμένα για τη διατροφή γενικά και τη διατροφή στο σχολείο, από τον Προϊστάμενο της Δημόσιας Υγείας κ. Αναστασιάδη Αναστάσιο - παιδίατρο, την κ. Τσουκνίδα Φωτεινή - ψυχολόγο και την κ. Σκέμπερη Ελένη - Ψυχίατρο. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου τους ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους και την πολύ καλή και εμπεριστατωμένη ανάπτυξη του θέματος. Επίσης ενημερώθηκαν οι γονείς από τους εκπαιδευτικούς για την πρόοδο - αγωγή των παιδιών τους και τους δοθηκε η βαθμολογία του Α΄τριμήνου. Ακολουθούν φωτογραφίες από την συνάντηση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα...

Let's do it Greece.

Συμμετέχουμε. Καθαρίζουμε το σχολείο, φυτεύουμε δέντρα, καλλιεργούμε τον κήπο μας, ομορφαίνουμε τους χώρους, μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας.

Περισσότερα...

Υποκατηγορίες

Σχολείο

school b

jyhfhyyt

Σύνδεση-Εγγραφή

Καλώς ήρθατε στη σελίδα εγγεγραμμένων χρηστών

Ετικέτες(Tags)

etwinning θέατρο θεάματα αρχαίο Θέατρο Μαθητόκοσμος χαλιδονίσματα μαθητόκοσμος άνοιξη ταινία τσικνοπέμπτη σύλλογος γονέων Γιορτές εκδηλώσεις Λευκοχώρι λύσσα γιορτές Βυζαντινό Μουσείο εκδρομή ολυμπισμός Εμμανουήλ Παππάς Θέατρο γιορτή λήξη Μπεζεστένι 1940 Χριστούγεννα εθελοντισμός διαφορετικότητα στοματική υγεία δόντια πληροφορική ρατσισμός συνέδριο βασιλόπιτες Έπος 1940 ΑΜΕΑ Ανάσταση Εθελοντισμός βραβείο πόντος κόκκινα αυγά Πάσχα Αθλητικά βάφουμε Πολυτεχνείο ΔΚΒ Βιβλιοθήκη Σερρών ημέρα ποίησης Χαλικιδική Ατομικό Δελτίο Υγείας Ώρα κώδικα ΑΔΥΜ γρίπη μοναστήρι διατροφή ζώα Αδέσποτα παιδαγωγικά μετανάστευση όρια μουσείο εξατομικευμένη σοκολάτας εργοστάσιο Ιωάννης Πρόδρομος παράδοση βίντεο επανάσταση 1821 Κατασκηνώσεις Κερκίνη χορός χρωματισμός φωτογραφίες ασφάλεια αυλή παιχνίδια αλεπούδες κόκκινες αλεπούδες διδίκτυο πρόσφυγες

Μετρητής Επισκέψεων

Μετά από 8693 επισκέψεις, σάς ... μετράμε και αλλιώς.

Flag Counter

Online Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 10 επισκέπτες και κανένα μέλος