Δημοτικό Σχολείο Στρυμονικού

Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών

Get Adobe Flash player

Δείτε μας και σε...

Ευεργέτης

Το έτος 1930 ιδρύθηκε το Δημοτικό Σχολείο. Χρηματοδότης ήταν ο κ.Δούντας. Κατά μια πληροφορία, ο Κυριος Δούντας κατ΄εντολή των 25-30 οικογενειών που είχαν έρθει από το χωριό Κωστή της Ανατολικής Ρωμυλίας, είχε παραλάβει τις αποζημιώσεις τους από τις περιουσίες που άφησαν με την μετακίνηση των πληθυσμών και με εκείνα τα χρήματα χρηματοδοτήθηκε το έργο.

dountas sm

ΓΙΟΡΤΗ 27-10-2022

          Πραγματοποιήθηκε στις 27-10-2022 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Στρυμονικού η γιορτή του σχολείου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του διευθυντή κ. Ανδρέα Μπίκου και την τελετή παράδοσης - παραλαβής της Σημαίας του σχολείου στους/στις μαθητές/-τριες της Στ΄τάξης Καπουτζίδη Νικόλαου Σημαιοφόρο για το Α΄ εξάμηνο και στη μαθήτρια της Στ΄ τάξης Καραδημητρίου Άννα Σημαιοφόρο για το Β΄ εξάμηνο και των Παραστατών/-τριών. Ακολούθησε εξαιρετική ομιλία για τη Γιορτή της Σημαίας από τη δασκάλα της ΣΤ΄ τάξης κ. Στεργάκη Λαμπρινή.

         Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τραγούδια από την εξαίρετη χορωδία των μαθητών/τριών του σχολείου μας και την δασκάλα της Μουσικής κ. Παυλούδη Ελισάβετ. Η εκδήλωσή μας ολοκληρώθηκε τέλος με  θεατρικά δρώμενα των μαθητών/τριών των Δ΄ και Γ΄ τάξεων που ήταν υπεύθυνες για τη γιορτή και των δασκάλων τους Βλαχοθανάση Γρηγορίας και  Σπαντζιάρη Χρήστου.

         Την Παρασκευή 28-10-2022 πραγματοποιήθηκε Εκκλησιασμός των Εκπαιδευτικών, του Σημαιοφόρου και Παραστατών/-τριών στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου Στρυμονικού με εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από τη δασκάλα της Α΄ τάξης κ. Παπανδρέου Πασχαλίας. Ακολούθησε η Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο του Χωριού και παρέλαση ενώπιον των επισήμων και των κατοίκων της περιοχής.

                                           ΙΣΤΟΡΙΚΟ:

1939. Μαύρα σύννεφα πολέμου απλώνονται πάνω από την Ευρώπη ......

Όμως , ο ελληνικός λαός << ΌΧΙ >> δεν παραδίνεται, πολεμά και νικά!

Οι στρατιώτες της Πίνδου και οι γυναίκες της Ηπείρου αντιστέκονται με κάθε τρόπο.

Ακόμα και στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής , οι Έλληνες και οι Ελληνίδες γίνονται θυσία στο βωμό της Λευτεριάς.

         Οι μαθητές/τριες της Γ΄και Δ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Στρυμονικού  παρουσίασαν, σήμερα στο σχολείο μας, με μεγάλη επιτυχία ,το  Έπος του ΄40.

         Για την προετοιμασία και την παρουσίαση της γιορτής συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί:

Σπαντζιάρης Χρήστος, Βλαχοθανάση Γρηγορία, Παυλούδη Ελισάβετ, Προδρόμου Ελένη, Στεργάκη Λαμπρινή, Χριστακάκη Μαρία.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τις παραπάνω δραστηριότητες:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολείο

school b

jyhfhyyt

Σύνδεση-Εγγραφή

Καλώς ήρθατε στη σελίδα εγγεγραμμένων χρηστών

Ετικέτες(Tags)

etwinning θέατρο αρχαίο Θέατρο μαθητόκοσμος Μαθητόκοσμος άνοιξη τσικνοπέμπτη θεάματα σύλλογος γονέων χαλιδονίσματα γιορτές Θέατρο Βυζαντινό Μουσείο Λευκοχώρι Χριστούγεννα εκδρομή εθελοντισμός Μπεζεστένι Γιορτές Εμμανουήλ Παππάς γιορτή λήξη 1940 διαφορετικότητα ταινία ολυμπισμός λύσσα δόντια στοματική υγεία ρατσισμός πληροφορική συνέδριο βασιλόπιτες Αθλητικά ΑΜΕΑ Ανάσταση Εθελοντισμός βραβείο πόντος κόκκινα αυγά Πάσχα Έπος 1940 βάφουμε Πολυτεχνείο ΔΚΒ Βιβλιοθήκη Σερρών ημέρα ποίησης Χαλικιδική Ατομικό Δελτίο Υγείας Ώρα κώδικα ΑΔΥΜ γρίπη μοναστήρι διατροφή ζώα Αδέσποτα παιδαγωγικά μετανάστευση όρια μουσείο εξατομικευμένη σοκολάτας εργοστάσιο Ιωάννης Πρόδρομος εκδηλώσεις βίντεο επανάσταση 1821 Κατασκηνώσεις Κερκίνη χορός χρωματισμός φωτογραφίες ασφάλεια παιχνίδια παράδοση αυλή αλεπούδες διδίκτυο κόκκινες αλεπούδες πρόσφυγες

Μετρητής Επισκέψεων

Μετά από 8693 επισκέψεις, σάς ... μετράμε και αλλιώς.

Flag Counter

Online Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 4 επισκέπτες και κανένα μέλος