Δημοτικό Σχολείο Στρυμονικού

Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών

Get Adobe Flash player

Δείτε μας και σε...

Ευεργέτης

Το έτος 1930 ιδρύθηκε το Δημοτικό Σχολείο. Χρηματοδότης ήταν ο κ.Δούντας. Κατά μια πληροφορία, ο Κυριος Δούντας κατ΄εντολή των 25-30 οικογενειών που είχαν έρθει από το χωριό Κωστή της Ανατολικής Ρωμυλίας, είχε παραλάβει τις αποζημιώσεις τους από τις περιουσίες που άφησαν με την μετακίνηση των πληθυσμών και με εκείνα τα χρήματα χρηματοδοτήθηκε το έργο.

dountas sm

ΗΜΕΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 13/10/2022

       

             Στις 13/10/22 Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του σχολείου μας δραστηριότητες με σκοπό να αποτίσουμε φόρο τιμής στους Μακεδόνες αγωνιστές. Αρχικά, διοργανώθηκαν παράλληλα δύο εργαστήρια για τις μικρές και τις μεγάλες τάξεις. Σκοπός των εργαστηρίων ήταν να ανακαλύψουν οι μαθητές/-τριες σπουδαίους οπλαρχηγούς του αγώνα. Έτσι, οι μικρές τάξεις αφού παρακολούθησαν αφήγηση με τη ζωή του Παύλου Μελά έπρεπε να είναι σε θέση να βάλουν τις εικόνες στη σωστή σειρά και να ανασυνθέσουν την ιστορία. Στο τέλος, κάθε τάξη παρουσίασε το έργο της και αφηγήθηκε εκ νέου την ιστορία.

           Οι μεγάλες τάξεις επεξεργάστηκαν με τη βοήθεια φύλλων εργασίας απόσπασμα από το βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα "Τα Μυστικά του Βάλτου" το οποίο πραγματεύονται την δόλια αιχμαλωσία του αγωνιστή Τέλλου Άγρα. Στη συνέχεια κλήθηκαν να ενεργοποιήσουν την φαντασία τους και να ταξιδέψουν στο παρελθόν και να συναντήσουν τον Άγρα. Τί θα του έλεγαν; Τον διάλογο τους κλήθηκαν να τον αποτυπώσουν σε μορφή κόμικ. Οι διάλογοι των παιδιών μας εξέπληξαν ευχάριστα.

Η μέρα μας έκλεισε με προβολή βίντεο από το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, ώστε να παρουσιαστούν τα ιστορικά γεγονότα αλλά και να ανακεφαλαιώσουμε όσα μάθαμε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολείο

school b

jyhfhyyt

Σύνδεση-Εγγραφή

Καλώς ήρθατε στη σελίδα εγγεγραμμένων χρηστών

Ετικέτες(Tags)

etwinning θέατρο αρχαίο Θέατρο μαθητόκοσμος Μαθητόκοσμος άνοιξη τσικνοπέμπτη θεάματα σύλλογος γονέων χαλιδονίσματα γιορτές Θέατρο Βυζαντινό Μουσείο Λευκοχώρι Χριστούγεννα εκδρομή εθελοντισμός Μπεζεστένι Γιορτές Εμμανουήλ Παππάς γιορτή λήξη 1940 διαφορετικότητα ταινία ολυμπισμός λύσσα δόντια στοματική υγεία ρατσισμός πληροφορική συνέδριο βασιλόπιτες Αθλητικά ΑΜΕΑ Ανάσταση Εθελοντισμός βραβείο πόντος κόκκινα αυγά Πάσχα Έπος 1940 βάφουμε Πολυτεχνείο ΔΚΒ Βιβλιοθήκη Σερρών ημέρα ποίησης Χαλικιδική Ατομικό Δελτίο Υγείας Ώρα κώδικα ΑΔΥΜ γρίπη μοναστήρι διατροφή ζώα Αδέσποτα παιδαγωγικά μετανάστευση όρια μουσείο εξατομικευμένη σοκολάτας εργοστάσιο Ιωάννης Πρόδρομος εκδηλώσεις βίντεο επανάσταση 1821 Κατασκηνώσεις Κερκίνη χορός χρωματισμός φωτογραφίες ασφάλεια παιχνίδια παράδοση αυλή αλεπούδες διδίκτυο κόκκινες αλεπούδες πρόσφυγες

Μετρητής Επισκέψεων

Μετά από 8693 επισκέψεις, σάς ... μετράμε και αλλιώς.

Flag Counter

Online Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 6 επισκέπτες και κανένα μέλος