Δημοτικό Σχολείο Στρυμονικού

Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών

Get Adobe Flash player

Δείτε μας και σε...

Ευεργέτης

Το έτος 1930 ιδρύθηκε το Δημοτικό Σχολείο. Χρηματοδότης ήταν ο κ.Δούντας. Κατά μια πληροφορία, ο Κυριος Δούντας κατ΄εντολή των 25-30 οικογενειών που είχαν έρθει από το χωριό Κωστή της Ανατολικής Ρωμυλίας, είχε παραλάβει τις αποζημιώσεις τους από τις περιουσίες που άφησαν με την μετακίνηση των πληθυσμών και με εκείνα τα χρήματα χρηματοδοτήθηκε το έργο.

dountas sm

Πόσο ασφαλείς είναι οι φωτογραφίες των παιδιών σας στο Ίντερνετ;

Πώς θα σας φαινόταν αν βλέπατε τις φωτογραφίες των παιδιών σας, που έχετε ποστάρει στα social media(facebook κλπ), να πωλούνται ερήμην σας στο Διαδίκτυο;

Μπορεί να έχετε κάνει όλες τις απαιτούμενες ρυθμίσεις απορρήτου στο προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά καλό είναι να γνωρίζετε ότι, από τη στιγμή που μοιράζεστε φωτογραφίες με τους άλλους και τους επιτρέπετε να τις κοινοποιούν, είναι αφελές να πιστεύετε ότι οτιδήποτε ποστάρετε είναι πάντα απόλυτα ασφαλές.

Ένα «κλικ» στο site της εταιρίας «Koppie Koppie» αρκεί για να σας πείσει. Πρόκειται για ένα διαδικτυακό κατάστημα που πουλάει φωτογραφίες παιδιών από ανυποψίαστους γονείς, οι οποίοι κατά καιρούς τις έχουν ποστάρει δημόσια. Το πρώτο πράγμα που θα διαβάσετε, μόλις επισκεφτείτε την ιστοσελίδα τους, είναι το ακόλουθο μήνυμα:

«Αν ποτέ έχετε βάλει φωτογραφίες των παιδιών σας στο Ίντερνετ, υπάρχει μια πιθανότητα να τις πουλάμε εδώ, τυπωμένες πάνω σε κάποια κούπα μας. Μπορείτε απλά να ρίξετε μια ματιά παρακάτω, για να δείτε αν και τα δικά σας παιδιά είναι στη συλλογή μας?»

Το ζευγάρι πίσω από το site -μια δημοσιογράφος κι ένας γραφίστας- εξηγεί ότι δεν πρόκειται για επαγγελματικό εγχείρημα, αλλά για ένα κοινωνικό πείραμα. Και αν το καλοσκεφτείτε, λένε την αλήθεια: Ποιος θα ήθελε να έχει το παιδί κάποιου άλλου (και μάλιστα αγνώστου) πάνω στην κούπα του; Αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να κινητοποιήσουν τους γονείς σχετικά με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, καθιστώντας σαφές ότι θα αποσύρουν άμεσα οποιαδήποτε φωτογραφία τούς ζητηθεί.

Ακόμα κι έτσι, όμως, αμφιβάλλουμε αν υπάρχει έστω κι ένας γονιός που να συναινεί στη χρήση της φωτογραφίας του παιδιού του έστω και γι? αυτόν το σκοπό, σωστά; Ωστόσο, όλο αυτό θα είχε κάποιο νόημα αν, «παραφράζοντας» κάπως το μήνυμα του site, καταφέρναμε να επιστήσουμε την προσοχή όλων των γονιών λέγοντας:

«Μοιραστείτε τις απροστάτευτες φωτογραφίες των παιδιών σας ελεύθερα στο Ίντερνετ και επιτρέψτε στον καθένα να τις χρησιμοποιήσει όπως και όπου νομίζει». 

 

Πηγή: http://www.imommy.gr/

 

Σχολείο

school b

jyhfhyyt

Σύνδεση-Εγγραφή

Καλώς ήρθατε στη σελίδα εγγεγραμμένων χρηστών

Ετικέτες(Tags)

etwinning θέατρο αρχαίο Θέατρο μαθητόκοσμος Μαθητόκοσμος άνοιξη τσικνοπέμπτη θεάματα σύλλογος γονέων χαλιδονίσματα γιορτές Θέατρο Βυζαντινό Μουσείο Λευκοχώρι Χριστούγεννα εκδρομή εθελοντισμός Μπεζεστένι Γιορτές Εμμανουήλ Παππάς γιορτή λήξη 1940 διαφορετικότητα ταινία ολυμπισμός λύσσα δόντια στοματική υγεία ρατσισμός πληροφορική συνέδριο βασιλόπιτες Αθλητικά ΑΜΕΑ Ανάσταση Εθελοντισμός βραβείο πόντος κόκκινα αυγά Πάσχα Έπος 1940 βάφουμε Πολυτεχνείο ΔΚΒ Βιβλιοθήκη Σερρών ημέρα ποίησης Χαλικιδική Ατομικό Δελτίο Υγείας Ώρα κώδικα ΑΔΥΜ γρίπη μοναστήρι διατροφή ζώα Αδέσποτα παιδαγωγικά μετανάστευση όρια μουσείο εξατομικευμένη σοκολάτας εργοστάσιο Ιωάννης Πρόδρομος εκδηλώσεις βίντεο επανάσταση 1821 Κατασκηνώσεις Κερκίνη χορός χρωματισμός φωτογραφίες ασφάλεια παιχνίδια παράδοση αυλή αλεπούδες διδίκτυο κόκκινες αλεπούδες πρόσφυγες

Μετρητής Επισκέψεων

Μετά από 8693 επισκέψεις, σάς ... μετράμε και αλλιώς.

Flag Counter

Online Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 12 επισκέπτες και κανένα μέλος