Δημοτικό Σχολείο Στρυμονικού

Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών

Get Adobe Flash player

Δείτε μας και σε...

Ευεργέτης

Το έτος 1930 ιδρύθηκε το Δημοτικό Σχολείο. Χρηματοδότης ήταν ο κ.Δούντας. Κατά μια πληροφορία, ο Κυριος Δούντας κατ΄εντολή των 25-30 οικογενειών που είχαν έρθει από το χωριό Κωστή της Ανατολικής Ρωμυλίας, είχε παραλάβει τις αποζημιώσεις τους από τις περιουσίες που άφησαν με την μετακίνηση των πληθυσμών και με εκείνα τα χρήματα χρηματοδοτήθηκε το έργο.

dountas sm

Περιβαλλοντική Εβδομάδα

Στα πλαίσια της εβδομάδας περιβάλλοντος , μαθητές (-τριες) και δάσκαλοι εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους και την ευαισθησία τους για το περιβάλλον έδρασαν?.
Σχεδίασαν δράσεις εντός του σχολείου και εκτός ?
  • Συγκέντρωσαν μικρές ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές με στόχο την ανακύκλωση.
  • Ενδιαφέρθηκαν για την καθαριότητα και τον εξωραϊσμό του προαύλιου χώρου.
  • Φύτευσαν δενδρύλλια και φυτά στον προαύλιο χώρο του Σχολείου και σ ΄ ένα δημοτικό περιφραγμένο χώρο πρασίνου (το σκοπευτήριο).
  • Δημιούργησαν ένα πανό με τις εικόνες και τα συνθήματα που προέκυψαν από τον προβληματισμό τους για έναν καθαρό και προστατευμένο πλανήτη.
Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013
  • Οι μαθητές των μικρών τάξεων, φορώντας πλαστικά γάντια, καθάρισαν τον προαύλιο χώρο του Σχολείου αποδεικνύοντας την αγάπη τους για ένα καθαρό περιβάλλον.
  • Οι μαθητές των μεγάλων τάξεων προβληματίστηκαν, συζήτησαν και ζωγράφισαν για έναν πλανήτη οικολογικό, καθαρό και προστατευμένο. Δημιούργησαν ένα πανό με τις εικόνες και τα συνθήματα που προέκυψαν από τον προβληματισμό τους για έναν καλύτερο κόσμο και το οποίο ανάρτησαν σε εμφανές σημείο του προαύλιου χώρου , έτσι ώστε να κάνουν συμμέτοχους στην αγωνία τους   γονείς και τους συγχωριανούς τους .
  • Όλοι μαζί φυτέψαμε δέντρα (ελιά, δαμασκηνιά) και φυτά (δεντρολίβανα κ.ά) στον προαύλιο χώρο του Σχολείου και κάθε τάξη υιοθέτησε ένα φυτό, που θα φροντίζει στο μέλλον, εμπλεκόμενη   βιωματικά στην προστασία ενός μέρους του περιβάλλοντος.
Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013
  • Επισκεφτήκαμε το χώρο του Σκοπευτηρίου. Εκεί τα παιδιά των μικρών τάξεων περισυνέλεξαν το πλαστικό περίβλημα των βολών σκοποβολής , με στόχο την ανακύκλωσή τους και οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων δενδροφύτευσαν (ελιές, δαμασκηνιές, καρυδιές κ.ά)   με τη βοήθεια των δασκάλων τους.
Ευχαριστούμε θερμά το Δασαρχείο Σερρών, γιατί στήριξε τις δράσεις μας αυτές με την προσφορά δενδρυλλίων και φυτών.
 
 

Σχολείο

school b

jyhfhyyt

Σύνδεση-Εγγραφή

Καλώς ήρθατε στη σελίδα εγγεγραμμένων χρηστών

Ετικέτες(Tags)

etwinning θέατρο αρχαίο Θέατρο μαθητόκοσμος Μαθητόκοσμος άνοιξη τσικνοπέμπτη θεάματα σύλλογος γονέων χαλιδονίσματα γιορτές Θέατρο Βυζαντινό Μουσείο Λευκοχώρι Χριστούγεννα εκδρομή εθελοντισμός Μπεζεστένι Γιορτές Εμμανουήλ Παππάς γιορτή λήξη 1940 διαφορετικότητα ταινία ολυμπισμός λύσσα δόντια στοματική υγεία ρατσισμός πληροφορική συνέδριο βασιλόπιτες Αθλητικά ΑΜΕΑ Ανάσταση Εθελοντισμός βραβείο πόντος κόκκινα αυγά Πάσχα Έπος 1940 βάφουμε Πολυτεχνείο ΔΚΒ Βιβλιοθήκη Σερρών ημέρα ποίησης Χαλικιδική Ατομικό Δελτίο Υγείας Ώρα κώδικα ΑΔΥΜ γρίπη μοναστήρι διατροφή ζώα Αδέσποτα παιδαγωγικά μετανάστευση όρια μουσείο εξατομικευμένη σοκολάτας εργοστάσιο Ιωάννης Πρόδρομος εκδηλώσεις βίντεο επανάσταση 1821 Κατασκηνώσεις Κερκίνη χορός χρωματισμός φωτογραφίες ασφάλεια παιχνίδια παράδοση αυλή αλεπούδες διδίκτυο κόκκινες αλεπούδες πρόσφυγες

Μετρητής Επισκέψεων

Μετά από 8693 επισκέψεις, σάς ... μετράμε και αλλιώς.

Flag Counter

Online Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 19 επισκέπτες και κανένα μέλος