Δημοτικό Σχολείο Στρυμονικού

Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών

Get Adobe Flash player

Δείτε μας και σε...

free joomla extensions

Ευεργέτης

Το έτος 1930 ιδρύθηκε το Δημοτικό Σχολείο. Χρηματοδότης ήταν ο κ.Δούντας. Κατά μια πληροφορία, ο Κυριος Δούντας κατ΄εντολή των 25-30 οικογενειών που είχαν έρθει από το χωριό Κωστή της Ανατολικής Ρωμυλίας, είχε παραλάβει τις αποζημιώσεις τους από τις περιουσίες που άφησαν με την μετακίνηση των πληθυσμών και με εκείνα τα χρήματα χρηματοδοτήθηκε το έργο.

dountas sm

Νέα - Ανακοινώσεις

Για το σχολικό έτος 2014-2015 οι γονείς των μαθητών των Α΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων του σχολείου πρέπει να φροντίσουν για την συμπλήρωση από γιατρό του strong>ΑΔΥΜ(Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή). Σας ενημερώνουμε πως έχουν συγκροτηθεί κλιμάκια γιατρών σε Κέντρα Υγείας του Νομού που θα εξετάζουν τους μαθητές . Για το Κέντρο υγείας Στρυμονικού ως μέρες εξέτασης ορίζονται η Τρίτη και η Πέμπτη. Ώρες επίσκεψης-εξέτασης 12:00-14:00. Τηλέφωνα για συνεννόηση 2321053000. Υπάρχει γιατρός ειδικότητας, Γενικής Ιατρικής. Για άλλες ειδικότητες απευθυνθείτε σε άλλα κέντρα υγείας..

Κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα Υγροτόπων.

     Πελεκάνοι στην ΚεσκίνηΣτα πλαίσια αυτού του εορτασμού εμείς οι μαθητές/τριες των Δ΄, Ε και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας παρακολουθήσαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση (Power Point),από την κ. Δημάκη Αγγελική, περιβαλλοντολόγο, υπεύθυνη, του ειδικού φορέα διαχείρισης για τον υγροβιότοπο της λίμνης Κερκίνης. Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε,

Περισσότερα...

se IDPwD
Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί διεθνώς, από τον Ο.Η.Ε., ως παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες δίνει την ευκαιρία σε όλες τις κοινωνίες του κόσμου να εστιάσουν, έστω και για μία ημέρα, την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία. Η ημέρα αυτή μπορεί να γίνει μία καλή ευκαιρία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας γύρω από την αναπηρία και τις ειδικές ανάγκες, τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα άτομα αυτά, καθώς δεν τίθεται ζήτημα ειδικής, αλλά ισότιμης μεταχείρισης και στάσης.
Την ημέρα αυτή οι μααθητές του σχολείου επισκέφθηκαν το Τμήμα Ένταξης και άποτύπωσαν" με το δικό τους τρόπο τα μηνύματά τους στο "δέντρο της φιλίας".

Στα πλαίσια της εβδομάδας περιβάλλοντος , μαθητές (-τριες) και δάσκαλοι εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους και την ευαισθησία τους για το περιβάλλον έδρασαν?.
Σχεδίασαν δράσεις εντός του σχολείου και εκτός ?

Περισσότερα...

dsc01201 s  Από την αρχή της Σχολικής χρονιάς αποφασίσαμε σαν σχολείο να κάνουμε πράξη την ανακύκλωση. Διαχωρίζαμε τα υλικά σε πλαστικά, χαρτιά και αλουμίνια. Φροντίζουμε να τα τοποθετούμε καθαρά στα αντίστοιχα κιβώτια. Όταν περνά το αυτοκίνητο του δήμου φροντίζουμε τα υλικά να οδηγούνται για ανακύκλωση. καθορίσαμε έπαθλο για τη "νικήτρια" τάξη. Τον προηγούμενο μήνα η Πέμπτη τάξη του σχολείου φρόντισε και συγκέντρωσε περισσότερο υλικό. Ως δώρο για τη συμπεριφορά της πήρε μια μπάλα. Να δούμε τον επόμενο μήνα!!!!

Περισσότερα...

Η σημασία των Φρούτων στην καθημερινή διατροφή μας.

Η διατροφή μας είναι ένα ζήτησμα πολύ σημαντικό για όλους τους ανθρώπους και ιδιαίτερα για μας τα παιδιά που τώρα αναπτύσσεται ο οργανισμός μας. Εταιρία φρούτων μετά από άδεια του ΥΠΑΙΘΠΑ(Υπουργείο Παιδείας) και συνεργασία με το σχολείο μας, την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013, μας ενημέρωσε για τη σημασία

Περισσότερα...

Ανάμεσα στους πατέρες της Εκκλησίας που έζησαν τους πρώτους αιώνες του Χριστιανισμού , την πιο ψηλή θέση κατέχουν οι τρεις Ιεράρχες. Ο Μέγας Βασίλειος , ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Η 30η  Ιανουαρίου από τα Βυζαντινά ακόμα χρόνια είναι αφιερωμένη στη μνήμη των Τριών μεγάλων πατέρων της εκκλησίας που δίκαια ονομάστηκαν φωστήρες, γιατί σκόρπισαν το φως της Πίστεως με τα θεόπνευστα και σοφά τους έργα. Οι τρεις Ιεράρχες δεν είναι μόνο οι διδάσκαλοι και υποστηρικτές της Χριστιανικής πίστης,  αλλά και των Ελληνικών Γραμμάτων.

Το σχολείο μας την ημέρα αυτή θα πραγματοποιήσει τον καθιερωμένο εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου στο Στρυμονικό. Οι μαθητές θα παραστούν με τους εκπαιδευτικούς τους σχολείου. Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας και τις σχετικές εκδηλώσεις(ομιλίες κλπ) θα αποχωρήσουν. Τα λεωφορεία για την επιστροφή των μαθητών που μετακινούνται θα βρίσκονται στο Στρυμονικό στις 10:30 το πρωί

Υποκατηγορίες

Σχολείο

school b

jyhfhyyt

Σύνδεση-Εγγραφή

Καλώς ήρθατε στη σελίδα εγγεγραμμένων χρηστών

Ετικέτες(Tags)

etwinning θέατρο αρχαίο Θέατρο μαθητόκοσμος Μαθητόκοσμος άνοιξη τσικνοπέμπτη θεάματα σύλλογος γονέων χαλιδονίσματα γιορτές Θέατρο Βυζαντινό Μουσείο Λευκοχώρι Χριστούγεννα εκδρομή εθελοντισμός Μπεζεστένι Γιορτές Εμμανουήλ Παππάς γιορτή λήξη 1940 διαφορετικότητα ταινία ολυμπισμός λύσσα δόντια στοματική υγεία ρατσισμός πληροφορική συνέδριο βασιλόπιτες Αθλητικά ΑΜΕΑ Ανάσταση Εθελοντισμός βραβείο πόντος κόκκινα αυγά Πάσχα Έπος 1940 βάφουμε Πολυτεχνείο ΔΚΒ Βιβλιοθήκη Σερρών ημέρα ποίησης Χαλικιδική Ατομικό Δελτίο Υγείας Ώρα κώδικα ΑΔΥΜ γρίπη μοναστήρι διατροφή ζώα Αδέσποτα παιδαγωγικά μετανάστευση όρια μουσείο εξατομικευμένη σοκολάτας εργοστάσιο Ιωάννης Πρόδρομος εκδηλώσεις βίντεο επανάσταση 1821 Κατασκηνώσεις Κερκίνη χορός χρωματισμός φωτογραφίες ασφάλεια παιχνίδια παράδοση αυλή αλεπούδες διδίκτυο κόκκινες αλεπούδες πρόσφυγες

Μετρητής Επισκέψεων

Μετά από 8693 επισκέψεις, σάς ... μετράμε και αλλιώς.

Flag Counter

Online Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 6 επισκέπτες και κανένα μέλος