Δημοτικό Σχολείο Στρυμονικού

Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών

Get Adobe Flash player

Δείτε μας και σε...

free joomla extensions

Ευεργέτης

Το έτος 1930 ιδρύθηκε το Δημοτικό Σχολείο. Χρηματοδότης ήταν ο κ.Δούντας. Κατά μια πληροφορία, ο Κυριος Δούντας κατ΄εντολή των 25-30 οικογενειών που είχαν έρθει από το χωριό Κωστή της Ανατολικής Ρωμυλίας, είχε παραλάβει τις αποζημιώσεις τους από τις περιουσίες που άφησαν με την μετακίνηση των πληθυσμών και με εκείνα τα χρήματα χρηματοδοτήθηκε το έργο.

dountas sm

Νέα - Ανακοινώσεις

Οι μαθητές μας για τα Χριστούγεννα δημιουργούν.

christmas 14 from Strymoniko School on Vimeo.

Τις τελευταίες δεκαετίες έχει παρατηρηθεί μια αύξηση στα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας, με την Ελλάδα να κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Τα αποτελέσματα του προγράμματος αξιολόγησης στο πλαίσιο του ΕΥΖΗΝ, για το σχολικό έτος 2013-2014, όπου συμμετείχαν περίπου 500.000 μαθητές από 4.792 σχολεία της χώρας, επιβεβαιώνουν τα υψηλά ποσοστά υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών σε όλη την επικράτεια. Οι περιφέρειες της Ελλάδας με τα υψηλότερα ποσοστά ήταν του Νότιου Αιγαίου (39%), του Βόρειου Αιγαίου (37%) και της Κρήτης (36%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών καταγράφηκαν στις περιφέρειες της Δυτικής Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου (30%, 32% και 33%, αντιστοίχως).
Η ραγδαία αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας οφείλεται..

Περισσότερα...

Αγαπητοί γονείς,

            H Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης υλοποιεί και φέτος τις φιλανθρωπικές και κοινωνικές δράσεις της, «Κοινωνικό Παντοπωλείο» και «Κεντρικό Διαμητροπολιτικό Συσσίτιο», με στόχο την προστασία και ενίσχυση εκείνων των κοινωνικών ομάδων που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη είδη διατροφής τους.   

            Στόχος του συγκεκριμένου εγγράφου είναι η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών, μαθητών-τριων και γονέων των σχολικών μονάδων του νομού μας στην έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης και της προσφοράς στο συνάνθρωπο.

Για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε, όσοι από εσάς επιθυμείτε να συνδράμετε στη συγκεκριμένη δράση, να μεταφέρετε τα είδη που επιθυμείτε (ακολουθεί κατάλογος) στο σχολείο έως τις 17 Δεκεμβρίου 2014.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ...

more1

Νέα εκστρατεία εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων από αέρος το φθινόπωρο (Οκτώβριος -Νοέμβριος 2014) σε 24 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.
Σας ενημερώνουμε ότι μέχρι σήμερα έχουν εμφανιστεί συνολικά 48 κρούσματα λύσσας σε ζώα στη χώρα μας ( 40 σε αλεπούδες, 5 σε σκυλιά, 2 σε βοοειδή και 1 σε γάτα). Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ, Πολίτης, Νοσήματα που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο, Λύσσα, http://wvvw.minagric.gr/index.php/el/for-citizen-2/nosimata-zoon/457-lissa θα βρείτε αναλυτικά τα κρούσματα και τις περιοχές που αυτά έχουν βρεθεί. Επίσης υπάρχουν και αναλυτικές πληροφορίες για το νόσημα, τα είδη που προσβάλλει...

Περισσότερα...

1η   ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

   Tην 1η Οκτωβρίου 2014 οι  τάξεις  Α΄  και Β΄ του σχολείου μας διοργάνωσαν μία εκδήλωση για την Τρίτη Ηλικία θέλοντας να τιμήσουν τους παππούδες και τις γιαγιάδες. Τους  ανθρώπους που κάποτε ως νέοι αγωνίστηκαν για να μεγαλώσουν και να αναθρέψουν τα παιδιά τους και που σήμερα συνεχίζουν να προσφέρουν την αστείρευτη αγάπη τους στα γλυκά τους εγγόνια. Ποιοι είναι, όμως, αυτοί οι άνθρωποι; 
   Είναι η γιαγιά που...

 

Περισσότερα...

ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤH XEIMEΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 5 εκπαιδευτικά προγράμματα.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι....

Περισσότερα...

Την 6η Ιουνίου το σχολείο μας πραγματοποίησε την ημερήσια εκδρομή του. Οι Α,Β,Γ Τάξεις επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Πάρκου-Ζωολογικού Κήπου του Δήμου Θεσσαλονίκης και οι Δ,Ε,ΣΤ το "Βυζαντινό Μουσείο" στο κέντρο της πόλης.

Οι "μικροί" είδαν τα εκθέματα του μουσείου και ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους.

Οι μεγάλοι μαθητές μας πήραν μέρος σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο εσωτερικό του Μουσείου.

Μετά το εκπαιδευτικό κομμάτι ακολούθησε η επίσκεψη σε χώρο αναψυχής στο Λευκοχώρι.

Δείτε βίντεο από τις δραστηριότητες.

Υποκατηγορίες

Σχολείο

school b

jyhfhyyt

Σύνδεση-Εγγραφή

Καλώς ήρθατε στη σελίδα εγγεγραμμένων χρηστών

Ετικέτες(Tags)

etwinning θέατρο αρχαίο Θέατρο μαθητόκοσμος Μαθητόκοσμος άνοιξη τσικνοπέμπτη θεάματα σύλλογος γονέων χαλιδονίσματα γιορτές Θέατρο Βυζαντινό Μουσείο Λευκοχώρι Χριστούγεννα εκδρομή εθελοντισμός Μπεζεστένι Γιορτές Εμμανουήλ Παππάς γιορτή λήξη 1940 διαφορετικότητα ταινία ολυμπισμός λύσσα δόντια στοματική υγεία ρατσισμός πληροφορική συνέδριο βασιλόπιτες Αθλητικά ΑΜΕΑ Ανάσταση Εθελοντισμός βραβείο πόντος κόκκινα αυγά Πάσχα Έπος 1940 βάφουμε Πολυτεχνείο ΔΚΒ Βιβλιοθήκη Σερρών ημέρα ποίησης Χαλικιδική Ατομικό Δελτίο Υγείας Ώρα κώδικα ΑΔΥΜ γρίπη μοναστήρι διατροφή ζώα Αδέσποτα παιδαγωγικά μετανάστευση όρια μουσείο εξατομικευμένη σοκολάτας εργοστάσιο Ιωάννης Πρόδρομος εκδηλώσεις βίντεο επανάσταση 1821 Κατασκηνώσεις Κερκίνη χορός χρωματισμός φωτογραφίες ασφάλεια παιχνίδια παράδοση αυλή αλεπούδες διδίκτυο κόκκινες αλεπούδες πρόσφυγες

Μετρητής Επισκέψεων

Μετά από 8693 επισκέψεις, σάς ... μετράμε και αλλιώς.

Flag Counter

Online Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 15 επισκέπτες και κανένα μέλος