Δημοτικό Σχολείο Στρυμονικού

Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών

Get Adobe Flash player

Δείτε μας και σε...

free joomla extensions

Ευεργέτης

Το έτος 1930 ιδρύθηκε το Δημοτικό Σχολείο. Χρηματοδότης ήταν ο κ.Δούντας. Κατά μια πληροφορία, ο Κυριος Δούντας κατ΄εντολή των 25-30 οικογενειών που είχαν έρθει από το χωριό Κωστή της Ανατολικής Ρωμυλίας, είχε παραλάβει τις αποζημιώσεις τους από τις περιουσίες που άφησαν με την μετακίνηση των πληθυσμών και με εκείνα τα χρήματα χρηματοδοτήθηκε το έργο.

dountas sm

Νέα - Ανακοινώσεις

        Στις 14-3-2019 κλήθηκαν οι Γονείς και Κηδεμόνες του σχολείου μας για την ενημέρωση και επίδοση της βαθμολογίας του δευτέρου τριμήνου των μαθητών/τριών από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Πριν την ενημέρωση προηγήθηκε ομιλία από γιατρό του Κέντρου Υγείας Στρυμονικού στους γονείς και τους μαθητές/τριες σχετικά με τον παππού και τη γιαγιά,  στο πλαίσιο ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας σε συγκεκριμένα θέματα των μαθητών/τριών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ακολούθησε εισήγηση του διευθυντή του σχολείου κ. Ανδρέα Μπίκου σε ζητήματα που αφορούν τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου. Ακολουθούν εικόνες από την εκδήλωση:

 

Περισσότερα...

       Στις 22/3/2019 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Στρυμονικού πραγματοποιήθηκε η γιορτή της 25ης Μαρτίου με υπεύθυνη τη δασκάλα της Ε΄τάξης κ. Αγγελίδου Σοφία με τους/τις μαθητές/τριες της. Η κ. Αγγελίδου εκφώνησε την ομιλία για τη μεγάλη Επέτειο με εκτεταμένη αναφορά στον τοπικό Ήρωα Εμμανουήλ Παπά. Ακολoύθησαν ποιήματα, τραγούδια, προβολές, θεατρικά, ορχήστρα και παραδοσιακοί χοροί. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την πολύ ωραία εκδήλωση και την παρέλαση:

 

Περισσότερα...

       Με την ευκαιρία της Πανελλήνιας Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού στις 7-3-2019, στο Δημοτικό Σχολείο Στρυμονικού πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση σε Γονείς - Κηδεμόνες και μαθητές/τριες με εισηγητή το διευθυντή του σχολείου κ. Ανδρέα Χρ. Μπίκο. Έγινε διάκριση ανάμεσα στον όρο  σχολική βία και του πειράγματος, προβολή βίντεο με πρωταγωνιστές το θύτη, το θύμα και τον παρατηρητή και κινηματογραφική ταινία γυρισμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα με πρωταγωνιστές μαθητές/τριες και ειδικούς επιστήμονες οι οποίοι τοποθετούνταν στο θέμα. Οι εικόνες είναι από την εκδήλωση:

 

Περισσότερα...

       Στις 19-2-2019 το σχολείο μας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής

Ιστορίας του Δήμου Σερρών και στις αθλητικές εγκαταστάσεις sport village. Οι μαθητές/τριές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το εντυπωσιακό περιβάλλον της περιοχής καθώς και να ανακαλύψουν τη μεγάλη βιολογική και γεωλογική ποικιλότητα που το χαρακτηρίζει.

Βρεθήκαμε σε έναν εκθεσιακό χώρο που ξεπερνούσε τα 250 τ.μ. και ήταν μια μικρογραφία της χλωρίδας - βλάστησης και πανίδας του οικοσυστήματος της περιοχής. Οι εικόνες που ακολουθούν είναι από το Μουσείο:

 

Περισσότερα...

       Σήμερα 21-12-2018 πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του σχολείου μας με υπεύθυνες τις δασκάλες των Α΄και Β΄τάξεων κ.κ. Μαζνέικου Ζωή, Ραντούδη Σταυρούλα με τους/τις μαθητές/τριές τους. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία για το νόημα της γιορτής των Χριστουγέννων από την κ. Ραντούδη Σταυρούλα και θεατρικό  δρώμενο  από τα παιδιά των δύο τάξεων και άλλων συμμαθητών/τριών τους. Καταπληκτική ήταν η συμβολή στην εκδήλωση της Μουσικού του σχολείου μας κ. Παπάζογλου Αναστασίας με την χορωδία της και της κ. Μπέλιου Γιαννούλας καθηγήτριας πληροφορικής στην επίβλεψη των ήχων και του κ. Σιώτα στον συντονισμό της εκδήλωσης. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την εκδήλωση:

 

Περισσότερα...

       Το Σχολείο μας υλοποιώντας τον προγραμματισμό του, πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τις δραστηριότητές μας μέσα στο χώρο της Σχολής.

 

Περισσότερα...

      Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου σε συνεργασία με τους μαθητές/τριες τους στο πλαίσιο υλοποίησης του προγραμματισμού, πραγματοποίησαν στις 20-12-2017 τη δράση χωρίς τσάντα στο σπίτι. Αυτή η δράση υλοποιήθηκε με σεβασμό στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, με γνώμονα την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών της σχολικής ηλικίας (συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοκινητική) και με σκοπό να υποστηρίξει ουσιαστικά τον μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων – παιδιών και προηγήθηκε της Υπουργικής Απόφασης Φ.7/219218/Δ1/13-12-2017 με θέμα τσάντα στο σχολείο.

Υποκατηγορίες

Σχολείο

school b

jyhfhyyt

Σύνδεση-Εγγραφή

Καλώς ήρθατε στη σελίδα εγγεγραμμένων χρηστών

Ετικέτες(Tags)

etwinning θέατρο θεάματα αρχαίο Θέατρο Μαθητόκοσμος χαλιδονίσματα μαθητόκοσμος άνοιξη ταινία τσικνοπέμπτη σύλλογος γονέων Γιορτές εκδηλώσεις Λευκοχώρι λύσσα γιορτές Βυζαντινό Μουσείο εκδρομή ολυμπισμός Εμμανουήλ Παππάς Θέατρο γιορτή λήξη Μπεζεστένι 1940 Χριστούγεννα εθελοντισμός διαφορετικότητα στοματική υγεία δόντια πληροφορική ρατσισμός συνέδριο βασιλόπιτες Έπος 1940 ΑΜΕΑ Ανάσταση Εθελοντισμός βραβείο πόντος κόκκινα αυγά Πάσχα Αθλητικά βάφουμε Πολυτεχνείο ΔΚΒ Βιβλιοθήκη Σερρών ημέρα ποίησης Χαλικιδική Ατομικό Δελτίο Υγείας Ώρα κώδικα ΑΔΥΜ γρίπη μοναστήρι διατροφή ζώα Αδέσποτα παιδαγωγικά μετανάστευση όρια μουσείο εξατομικευμένη σοκολάτας εργοστάσιο Ιωάννης Πρόδρομος παράδοση βίντεο επανάσταση 1821 Κατασκηνώσεις Κερκίνη χορός χρωματισμός φωτογραφίες ασφάλεια αυλή παιχνίδια αλεπούδες κόκκινες αλεπούδες διδίκτυο πρόσφυγες

Μετρητής Επισκέψεων

Μετά από 8693 επισκέψεις, σάς ... μετράμε και αλλιώς.

Flag Counter

Online Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 31 επισκέπτες και κανένα μέλος