Δημοτικό Σχολείο Στρυμονικού

Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών

Get Adobe Flash player

Δείτε μας και σε...

free joomla extensions

Ευεργέτης

Το έτος 1930 ιδρύθηκε το Δημοτικό Σχολείο. Χρηματοδότης ήταν ο κ.Δούντας. Κατά μια πληροφορία, ο Κυριος Δούντας κατ΄εντολή των 25-30 οικογενειών που είχαν έρθει από το χωριό Κωστή της Ανατολικής Ρωμυλίας, είχε παραλάβει τις αποζημιώσεις τους από τις περιουσίες που άφησαν με την μετακίνηση των πληθυσμών και με εκείνα τα χρήματα χρηματοδοτήθηκε το έργο.

dountas sm

Νέα - Ανακοινώσεις

       Πραγματοποιηθηκε στις 25-10-2019 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Στρυμονικού η γιορτή του σχολείου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του διευθυντή κ. Ανδρέα Μπίκου και την τελετή παράδοσης - παραλαβής της Σημαίας του σχολείου στο μαθητή της Στ΄τάξης Τεγκελίδη Ιωάννη Σημαιοφόρο για το Α΄ εξάμηνο και στη μαθήτρια της Στ΄ τάξης Βλάχου Φωτεινή Σημαιοφόρο για το Β΄ εξάμηνο. Ακολούθησε εξαιρετική ομιλία για τη Γιορτή της Σημαίας από τη δασκάλα της Α΄ τάξης κ. Στεργάκη Λαμπρινή. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τραγούδια από την εξαίρετη χορωδία των μαθητών/τριών του σχολείου μας και την δασκάλα της Μουσικής κ. Παπάζογλου Αναστασία να τους συνοδεύει στο πιάνο. Η εκδήλωσή μας ολοκληρώθηκε τέλος με ποιήματα και θεατρικά δρώμενα των μαθητών/τριών των Γ΄ και Δ΄ τάξεων που ήταν υπεύθυνες για τη γιορτή με την συνεργασία  και τις οδηγίες των δασκάλων τους κ.κ. Στρογγύλη Ευαγγελίας και Πεχλιβανίδη Δημήτριου. Την Δευτέρα 28-10-2019 πραγματοποιήθηκε Εκκλησιασμός όλου του Σχολείου στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου Στρυμονικού με εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από το δάσκαλο κ. Πεχλιβανίδη Δημήτριο, ακολούθησε η Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο του Χωριού και παρέλαση ενώπιον των επισήμων και των κατοίκων της περιοχής. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τις παραπάνω δραστηριότητες:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πραγματοποιήθηκε η 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019. Κεντρικός στόχος ήταν η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής. Εισήγηση για την ημέρα με προβολή και συζήτηση με τους μαθητές/τριες από τη γυμνάστρια του σχολείου μας κ. Αρετή Δαμαλά. Με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου» πραγματοποιήθηκαν εντός του σχολικού ωραρίου οι παρακάτω αθλητικές δράσεις: αερόβιες κινητικές δραστηριότητες : βάδην, τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορός κ.ά., ομαδικά -ατομικά αθλήματα: καλαθοσφαίριση 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, χειροσφαίριση, ομαδικά παιγνίδια. Ακολουθούν φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

     Στις 11-9-2019 πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Στρυμονικού.

     Στον Αγιασμό παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Λαζαρίδης Ανέστης , οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Στρυμονικού και Ζευγολατιού κ.κ. Τυριακίδης Χρήστος και Χρυσολόγου Πασχάλης, η Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών. Τον Αγιασμό πραγματοποίησε ο εφημέριος του χωριού Πατέρας Αντώνιος. Ακολουθούν φωτογραφίες από τον αγιασμό:

 

 

 

 

 

 

      Το Δημοτικό Σχολείο Στρυμονικού σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο παρουσίασε χορευτικά δρώμενα με παραδοσικούς χορούς στο Μαθητόκοσμο στις 10-5-2019. Η δασκάλα χορού του συλλόγου κ. Κική Φαρμάκη και  οι μαθητές/τριές φορώντας  τις παραδοσιακές στολές του Συλλόγου εντυπωσίασαν το ακροατήριο με τις φιγούρες τους, την εμφάνιση και το τραγούδι. Στη συνέχεια οι μαθητές/τριές μας με τη δασκάλα τους της Μουσικής κ. Αναστασία Παπάζογλου,  καθήλωσαν το κοινό με μουσικούς αυτοσχεδιασμούς με την παρουσία και μουσικών οργάνων (βιολί, νταούλι, τουμπερλέκι και κλαρίνο) από τους/τις μαθητές/τριες Θανάση, Κυριάκο, Γιάννη Τεγκελίδη και Πετρούλα Χαλκιά. Για άλλη μια φορά θερμά συγχαρητήρια για τις υπέροχες στιγμές που μας χάρισαν τα παιδιά μας.

      Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         Στις 18/4/2019 το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές/τριες του σχολείου μας επισκεφτήκαμε την Τοπική Κοινότητα Τριάδας. Η επίσκεψη ήταν ενταγμένη στον προγραμματισμό του σχολείου στο πλαίσιο γνωριμίας των παιδιών με τους τόπους καταγωγής των συμμαθητών/τριών τους. Με την άφιξή μας στο χωριό μας υποδέχτηκε ο Πρόεδρος κ. Μιχαηλίδης Χρήστος, ο οποίος μας ξενάγησε στον υπέροχο χώρο του Προφήτη Ηλία από όπου απολαύσαμε μπροστά μας όλο τον κάμπο των Σερρών και τις Αθλητικές Εγκαταστάσεις, όπου τα παιδιά μας χόρτασαν το παιγνίδι. Στη συνέχεια στο χώρο του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου όπου τώρα λειτουργεί ως Μουσείο και ως Βιβλιοθήκη, ευχαριστηθήκαμε την εξαιρετική φιλοξενία με φαγητό και χυμούς όλοι μας, προσφορά του Προέδρου κ. Μιχαηλίδη Χρήστου. Οι κυρίες του Πολιτιστικού Συλλόγου μάς ξενάγησαν στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και στη Βιβλιοθήκη και στη συνέχεια φρόντισαν να έχουμε μια άριστη παραμονή στο χώρο. Οι μικροί μας μαθητές/τριες και το διδακτικό προσωπικό μείναμε ενθουσιασμένοι από την εκπληκτική φιλοξενία και τους ευχαριστούμε θερμά όλους και όλες. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την επίσκεψη:

 

Περισσότερα...

      Στις 2-4-2019 οργανώθηκε εκδήλωση για το παιδικό βιβλίο στο χώρο του σχολείου από όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς των τάξεων με συντονίστρια την κ. Αγγελίδου Σοφία. Οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων συμμετείχαν στα δρώμενα (και με κείμενα στα Αγγλικά και Γαλλικά) και στην προβολή που ακολούθησε. Στη συνέχεια ακολούθησε έκθεση βιβλίου στη βιβλιοθήκη και τα παιδιά σε συνεργασία με τους δασκάλους τους δανείστηκαν βιβλία για το σπίτι τους. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την εκδήλωση:

 

 

 

Περισσότερα...

        Το σχολείο μας υλοποιώντας τον προγραμματισμό του και φτάνοντας σιγά - σιγά στο τέλος, υλοποίησε επίσκεψη στο φορέα διαχείρισης της λίμνης Κερκίνης και είδε από κοντά την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής μας. Οι φωτογραφίες είναι από την περιήγησή μας στην περιοχή λιμανάκι:

 

Περισσότερα...

Υποκατηγορίες

Σχολείο

school b

jyhfhyyt

Σύνδεση-Εγγραφή

Καλώς ήρθατε στη σελίδα εγγεγραμμένων χρηστών

Ετικέτες(Tags)

etwinning θέατρο θεάματα αρχαίο Θέατρο Μαθητόκοσμος χαλιδονίσματα μαθητόκοσμος άνοιξη ταινία τσικνοπέμπτη σύλλογος γονέων Γιορτές εκδηλώσεις Λευκοχώρι λύσσα γιορτές Βυζαντινό Μουσείο εκδρομή ολυμπισμός Εμμανουήλ Παππάς Θέατρο γιορτή λήξη Μπεζεστένι 1940 Χριστούγεννα εθελοντισμός διαφορετικότητα στοματική υγεία δόντια πληροφορική ρατσισμός συνέδριο βασιλόπιτες Έπος 1940 ΑΜΕΑ Ανάσταση Εθελοντισμός βραβείο πόντος κόκκινα αυγά Πάσχα Αθλητικά βάφουμε Πολυτεχνείο ΔΚΒ Βιβλιοθήκη Σερρών ημέρα ποίησης Χαλικιδική Ατομικό Δελτίο Υγείας Ώρα κώδικα ΑΔΥΜ γρίπη μοναστήρι διατροφή ζώα Αδέσποτα παιδαγωγικά μετανάστευση όρια μουσείο εξατομικευμένη σοκολάτας εργοστάσιο Ιωάννης Πρόδρομος παράδοση βίντεο επανάσταση 1821 Κατασκηνώσεις Κερκίνη χορός χρωματισμός φωτογραφίες ασφάλεια αυλή παιχνίδια αλεπούδες κόκκινες αλεπούδες διδίκτυο πρόσφυγες

Μετρητής Επισκέψεων

Μετά από 8693 επισκέψεις, σάς ... μετράμε και αλλιώς.

Flag Counter

Online Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 26 επισκέπτες και κανένα μέλος