Δημοτικό Σχολείο Στρυμονικού

Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών

Get Adobe Flash player

Δείτε μας και σε...

free joomla extensions

Ευεργέτης

Το έτος 1930 ιδρύθηκε το Δημοτικό Σχολείο. Χρηματοδότης ήταν ο κ.Δούντας. Κατά μια πληροφορία, ο Κυριος Δούντας κατ΄εντολή των 25-30 οικογενειών που είχαν έρθει από το χωριό Κωστή της Ανατολικής Ρωμυλίας, είχε παραλάβει τις αποζημιώσεις τους από τις περιουσίες που άφησαν με την μετακίνηση των πληθυσμών και με εκείνα τα χρήματα χρηματοδοτήθηκε το έργο.

dountas sm

Νέα - Ανακοινώσεις

    

     Στις 11-9-2019 πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Στρυμονικού.

     Στον Αγιασμό παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Λαζαρίδης Ανέστης , οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Στρυμονικού και Ζευγολατιού κ.κ. Τυριακίδης Χρήστος και Χρυσολόγου Πασχάλης, η Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών. Τον Αγιασμό πραγματοποίησε ο εφημέριος του χωριού Πατέρας Αντώνιος. Ακολουθούν φωτογραφίες από τον αγιασμό:

 

 

 

 

 

 

      Το Δημοτικό Σχολείο Στρυμονικού σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο παρουσίασε χορευτικά δρώμενα με παραδοσικούς χορούς στο Μαθητόκοσμο στις 10-5-2019. Η δασκάλα χορού του συλλόγου κ. Κική Φαρμάκη και  οι μαθητές/τριές φορώντας  τις παραδοσιακές στολές του Συλλόγου εντυπωσίασαν το ακροατήριο με τις φιγούρες τους, την εμφάνιση και το τραγούδι. Στη συνέχεια οι μαθητές/τριές μας με τη δασκάλα τους της Μουσικής κ. Αναστασία Παπάζογλου,  καθήλωσαν το κοινό με μουσικούς αυτοσχεδιασμούς με την παρουσία και μουσικών οργάνων (βιολί, νταούλι, τουμπερλέκι και κλαρίνο) από τους/τις μαθητές/τριες Θανάση, Κυριάκο, Γιάννη Τεγκελίδη και Πετρούλα Χαλκιά. Για άλλη μια φορά θερμά συγχαρητήρια για τις υπέροχες στιγμές που μας χάρισαν τα παιδιά μας.

      Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         Στις 18/4/2019 το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές/τριες του σχολείου μας επισκεφτήκαμε την Τοπική Κοινότητα Τριάδας. Η επίσκεψη ήταν ενταγμένη στον προγραμματισμό του σχολείου στο πλαίσιο γνωριμίας των παιδιών με τους τόπους καταγωγής των συμμαθητών/τριών τους. Με την άφιξή μας στο χωριό μας υποδέχτηκε ο Πρόεδρος κ. Μιχαηλίδης Χρήστος, ο οποίος μας ξενάγησε στον υπέροχο χώρο του Προφήτη Ηλία από όπου απολαύσαμε μπροστά μας όλο τον κάμπο των Σερρών και τις Αθλητικές Εγκαταστάσεις, όπου τα παιδιά μας χόρτασαν το παιγνίδι. Στη συνέχεια στο χώρο του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου όπου τώρα λειτουργεί ως Μουσείο και ως Βιβλιοθήκη, ευχαριστηθήκαμε την εξαιρετική φιλοξενία με φαγητό και χυμούς όλοι μας, προσφορά του Προέδρου κ. Μιχαηλίδη Χρήστου. Οι κυρίες του Πολιτιστικού Συλλόγου μάς ξενάγησαν στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και στη Βιβλιοθήκη και στη συνέχεια φρόντισαν να έχουμε μια άριστη παραμονή στο χώρο. Οι μικροί μας μαθητές/τριες και το διδακτικό προσωπικό μείναμε ενθουσιασμένοι από την εκπληκτική φιλοξενία και τους ευχαριστούμε θερμά όλους και όλες. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την επίσκεψη:

 

Περισσότερα...

      Στις 2-4-2019 οργανώθηκε εκδήλωση για το παιδικό βιβλίο στο χώρο του σχολείου από όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς των τάξεων με συντονίστρια την κ. Αγγελίδου Σοφία. Οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων συμμετείχαν στα δρώμενα (και με κείμενα στα Αγγλικά και Γαλλικά) και στην προβολή που ακολούθησε. Στη συνέχεια ακολούθησε έκθεση βιβλίου στη βιβλιοθήκη και τα παιδιά σε συνεργασία με τους δασκάλους τους δανείστηκαν βιβλία για το σπίτι τους. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την εκδήλωση:

 

 

 

Περισσότερα...

        Το σχολείο μας υλοποιώντας τον προγραμματισμό του και φτάνοντας σιγά - σιγά στο τέλος, υλοποίησε επίσκεψη στο φορέα διαχείρισης της λίμνης Κερκίνης και είδε από κοντά την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής μας. Οι φωτογραφίες είναι από την περιήγησή μας στην περιοχή λιμανάκι:

 

Περισσότερα...

        Στις 14-3-2019 κλήθηκαν οι Γονείς και Κηδεμόνες του σχολείου μας για την ενημέρωση και επίδοση της βαθμολογίας του δευτέρου τριμήνου των μαθητών/τριών από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Πριν την ενημέρωση προηγήθηκε ομιλία από γιατρό του Κέντρου Υγείας Στρυμονικού στους γονείς και τους μαθητές/τριες σχετικά με τον παππού και τη γιαγιά,  στο πλαίσιο ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας σε συγκεκριμένα θέματα των μαθητών/τριών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ακολούθησε εισήγηση του διευθυντή του σχολείου κ. Ανδρέα Μπίκου σε ζητήματα που αφορούν τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου. Ακολουθούν εικόνες από την εκδήλωση:

 

Περισσότερα...

       Στις 22/3/2019 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Στρυμονικού πραγματοποιήθηκε η γιορτή της 25ης Μαρτίου με υπεύθυνη τη δασκάλα της Ε΄τάξης κ. Αγγελίδου Σοφία με τους/τις μαθητές/τριες της. Η κ. Αγγελίδου εκφώνησε την ομιλία για τη μεγάλη Επέτειο με εκτεταμένη αναφορά στον τοπικό Ήρωα Εμμανουήλ Παπά. Ακολoύθησαν ποιήματα, τραγούδια, προβολές, θεατρικά, ορχήστρα και παραδοσιακοί χοροί. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την πολύ ωραία εκδήλωση και την παρέλαση:

 

Περισσότερα...

Υποκατηγορίες

Σχολείο

school b

jyhfhyyt

Σύνδεση-Εγγραφή

Καλώς ήρθατε στη σελίδα εγγεγραμμένων χρηστών

Ετικέτες(Tags)

etwinning θέατρο αρχαίο Θέατρο μαθητόκοσμος Μαθητόκοσμος άνοιξη τσικνοπέμπτη θεάματα σύλλογος γονέων χαλιδονίσματα γιορτές Θέατρο Βυζαντινό Μουσείο Λευκοχώρι Χριστούγεννα εκδρομή εθελοντισμός Μπεζεστένι Γιορτές Εμμανουήλ Παππάς γιορτή λήξη 1940 διαφορετικότητα ταινία ολυμπισμός λύσσα δόντια στοματική υγεία ρατσισμός πληροφορική συνέδριο βασιλόπιτες Αθλητικά ΑΜΕΑ Ανάσταση Εθελοντισμός βραβείο πόντος κόκκινα αυγά Πάσχα Έπος 1940 βάφουμε Πολυτεχνείο ΔΚΒ Βιβλιοθήκη Σερρών ημέρα ποίησης Χαλικιδική Ατομικό Δελτίο Υγείας Ώρα κώδικα ΑΔΥΜ γρίπη μοναστήρι διατροφή ζώα Αδέσποτα παιδαγωγικά μετανάστευση όρια μουσείο εξατομικευμένη σοκολάτας εργοστάσιο Ιωάννης Πρόδρομος εκδηλώσεις βίντεο επανάσταση 1821 Κατασκηνώσεις Κερκίνη χορός χρωματισμός φωτογραφίες ασφάλεια παιχνίδια παράδοση αυλή αλεπούδες διδίκτυο κόκκινες αλεπούδες πρόσφυγες

Μετρητής Επισκέψεων

Μετά από 8693 επισκέψεις, σάς ... μετράμε και αλλιώς.

Flag Counter

Online Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 14 επισκέπτες και κανένα μέλος