Δημοτικό Σχολείο Στρυμονικού

Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών

Get Adobe Flash player

Δείτε μας και σε...

free joomla extensions

Ευεργέτης

Το έτος 1930 ιδρύθηκε το Δημοτικό Σχολείο. Χρηματοδότης ήταν ο κ.Δούντας. Κατά μια πληροφορία, ο Κυριος Δούντας κατ΄εντολή των 25-30 οικογενειών που είχαν έρθει από το χωριό Κωστή της Ανατολικής Ρωμυλίας, είχε παραλάβει τις αποζημιώσεις τους από τις περιουσίες που άφησαν με την μετακίνηση των πληθυσμών και με εκείνα τα χρήματα χρηματοδοτήθηκε το έργο.

dountas sm

Νέα - Ανακοινώσεις

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Ή/ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ Ή ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

 

Κατ’ εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019), σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από το Ελληνικό Δημόσιο όπως εκπροσωπείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως υπεύθυνο επεξεργασίας. Τα προσωπικά σας δεδομένα (e-mail) αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από τη σχολική μονάδα λόγω της ιδιότητά σας ως μαθητών ή/και γονεών ή κηδεμόνων και της σχέσης σας με το Ελληνικό Δημόσιο, είναι δε αναγκαία για την εκπλήρωση των σκοπών και υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, κατά τις κείμενες διατάξεις, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της εκπαιδευτικής δραστηριότητας κατά την περίοδο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19 και την απαγόρευση διδασκαλίας με φυσική παρουσία. Επιπλέον, οι μαθητές κατά τη συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση κοινοποιούν σε συνεργαζόμενους με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτυακού χώρου, κατ’ επιλογήν τους, όνομα ή όνομα χρήστη, αποκλειστικά προκειμένου να καταστεί τεχνικά δυνατή η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία, μέσω της σχετικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων, και αποκλειστικά για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η ως άνω απαγόρευση, και εν συνεχεία θα διαγραφούν από τους εν λόγω παρόχους. Συστήνεται η σύνδεση των μαθητών μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) (και όχι μέσωεφαρμογής).

Έχετε δικαίωμα να λάβετε επιβεβαίωση για το κατά πόσον ή όχι προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν υφίστανται επεξεργασία. Σε περίπτωση που τα προσωπικά σας δεδομένα υφίστανται επεξεργασία, έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα, λήψης αντιγράφου αυτών, διόρθωσης ανακριβειών, συμπλήρωσης ελλιπών προσωπικών δεδομένων, διαγραφής προσωπικών δεδομένων, διακοπής της επεξεργασίας τους, λήψης τους σε δομημένη, κοινώς χρησιμοποιούμενη και αναγνωρίσιμη από μηχανήματα μορφή, διαβίβασής τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, χωρίς αντίρρηση από το Ελληνικό Δημόσιο, διαβίβασής τους από το Ελληνικό Δημόσιο σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό, υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αντίταξης ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία τους για σκοπούς εμπορικής προώθησης. Υπενθυμίζεται ότι η καταγραφή της εικόνας ή της συνομιλίας άλλου προσώπου χωρίς τη συγκατάθεσή του είναι παράνομη και επισύρει ποινικές, διοικητικές και αστικές κυρώσεις. Ειδικά για τους ανηλίκους απαιτείται και η συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα του.

Για οποιαδήποτε απορία έχετε σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από το Ελληνικό Δημόσιο ή/και τα σχετικά δικαιώματά σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας (e-mail επικοινωνίας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

   Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες του Δημοτικού Σχολείου Στρυμονικού, όπως αναφέρεται και στην επιστολή που σας αποστείλαμε στην ιστοσελίδα του σχολείου θα πρέπει οπωσδήποτε και το συντομότερο δυνατόν, όλοι/ες οι μαθητές/τριες να ανοίξουν λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, γι αυτό σας παραθέτουμε το σύνδεσμο που ακολουθεί: 

http://dipe.ser.sch.gr/wp-content/uploads/2020/03/4.-Εγγραφή-μαθητών-στο-ΠΣΔ.pdf για αναλυτικές οδηγίες και διευκόλυνσή σας.

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

   ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ

            ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ/ΝΣΗ A/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΣΕΡΡΩΝ

6/Θ Δημοτικό Σχολείο Στρυμονικού

 

Δ/νση:

Τηλ: 2321086213

FAX: 2321086213

e-mail:mail@dim-strym.ser.sch.gr

ιστοσελίδα: http:// dim-strym.ser.sch.gr

             ANAKOINΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε πως, για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των μαθητών/τριών και σε συνδυασμό με την πλατφόρμα της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης - που θα τεθεί σύντομα σε λειτουργία - αλλά και εφαρμογές ασύγχρονης εκπαίδευσης θα αξιοποιηθούν, μεταξύ άλλων πληροφοριακά συστήματα, δίκτυα και εφαρμογές που έχει αναπτύξει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως για παράδειγμα το e-class και η Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me.

Για το σκοπό αυτό καλείστε να μεριμνήσετε για την εγγραφή των παιδιών σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Με την εγγραφή τους οι μαθητές/τριες αποκτούν μαθητικό λογαριασμό ΠΣΔ μέσω του οποίου έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης και ασύγχρονης εκπαίδευσης.

Για το σκοπό αυτό επισκεφθείτε τη σελίδα

https://register.sch.gr/students/

και προχωρήστε στην  εγγραφή των μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Με την εγγραφή τους οι μαθητές/τριες αποκτούν μαθητικό λογαριασμό ΠΣΔ μέσω του οποίου έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης και ασύγχρονης εκπαίδευσης.

Σας υπενθυμίζουμε πως, σε κάθε περίπτωση, εφαρμόζεται ο Νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και ο Νόμος 4624/2019.

https://register.sch.gr/students/admins/studentsNew.php

Τέλος, σας καλούμε να παρακολουθείτε καθημερινά την ηλεκτρονική σας αλληλογραφία, την ιστοσελίδα του σχολείου και την ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που αποτελούν , στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες, τον πλέον πρόσφορο δίαυλο επικοινωνίας μας.

Για οποιαδήποτε απορία ή πρόβλημα αντιμετωπίσετε επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου mail@dim-strym.ser.sch.gr

 

 

                                                                Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

 

                                                                       ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡ. ΜΠΙΚΟΣ

       Παρακαλώ τους γονείς οι οποίοι έχουν προσωπικά mail και δεν τα έχουν γνωστοποιήσει στο σχολείο, να επικοινωνήσουν με το Διευθυντή κ. Ανδρέα Μπίκο στο τηλέφωνο 6976400963 μέσω viber ή sms και να δώσουν το όνομά τους και το mail τους, το όνομα του μαθητή/τριας και την τάξη στην οποία φοιτά.

        Το Δημοτικό Σχολείο Στρυμονικού πραγματοποίησε στις 19-2-2020 εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και στη νέα παραλία όπου βρισκόταν το Ιστορικό Αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ και δεχόταν τους μικρούς μαθητές/τριες, να γνωρίσουν το Πλοίο και την ιστορία του. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την ημέρα της επίσκεψής μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         Σήμερα 15-11-2019 στο Δημοτικό Σχολείο Στρυμονικού σε αίθουσα του σχολείου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την επέτειο του πολυτεχνείου, η οποία προετοιμάστηκε και υλοποιήθηκε από τους/τις μαθητές/τριες των Ε΄και Στ΄τάξεων με την υποστήριξη των δασκάλων τους κ.κ. Σκοπιανού Ευδοκίας και Κόκκινου Αναστάσιου. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της χορωδίας με την δασκάλα της Μουσικής κ. Παπάζογλου Αναστασίας με ένα υπέροχο και νέο ρεπερτόριο. Παρουσιάστηκε στους υπόλοιπους μαθητές/τριες του σχολείου και σε όσους γονείς την παρακολούθησαν μια σειρά δρώμενων με  αφηγήσεις, ντοκιμαντέρ, βίντεο, θεατρικά, ποιήματα, τραγούδια και κατά κοινή ομολογία ενθουσίασαν με την ποιότητά τους και το περιεχόμενο. Κατάφεραν οι μαθητές/τριές μας, τους παλαιότερους θεατές - ακροατές που ζήσαμε τα γεγονότα να μας ταξιδέψουν  σε εκείνη την εποχή και τους νεώτερους να μας ενθουσιάσουν με την ορμή και την αποφασιστηκότητα των νέων της εποχής. Οι φωτογραφίες παρακάτω είναι από τη σημερινή μας εκδήλωση:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       Το σχολείο Στρυμονικού υλοποιώντας τον προγραμματισμό του για την τρέχουσα σχολική χρονιά, πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στις 31-10-2019

στο πλανητάριο στη Θεσσαλονίκη. Τα θέματα που παρακολούθησαν οι Α΄, Β΄, και Γ΄ τάξεις ήταν οι Ζουλοφύλακες Ι & ΙΙ και οι Δεινόσαυροι σε 3D, που ετυπωσίασαν τους μικρούς/ές μαθητές/τριές μας. Οι Δ΄, Ε΄και Στ΄ τάξεις παρακολούθησαν τους εξωγήϊνους κόσμους, τη διαστημική αποστολή και έμειναν κατάπληκτοι με το Μουσείο και τις μηχανές - εφευρέσεις από τα αρχαία χρόνια και την ιστορία των αυτοκινήτων στην Ελλάδα και τον κόσμο. Ακολουθούν φωτογραφίες από την επίσσκεψη:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υποκατηγορίες

Σχολείο

school b

jyhfhyyt

Σύνδεση-Εγγραφή

Καλώς ήρθατε στη σελίδα εγγεγραμμένων χρηστών

Ετικέτες(Tags)

etwinning θέατρο θεάματα αρχαίο Θέατρο Μαθητόκοσμος χαλιδονίσματα μαθητόκοσμος άνοιξη ταινία τσικνοπέμπτη σύλλογος γονέων Γιορτές εκδηλώσεις Λευκοχώρι λύσσα γιορτές Βυζαντινό Μουσείο εκδρομή ολυμπισμός Εμμανουήλ Παππάς Θέατρο γιορτή λήξη Μπεζεστένι 1940 Χριστούγεννα εθελοντισμός διαφορετικότητα στοματική υγεία δόντια πληροφορική ρατσισμός συνέδριο βασιλόπιτες Έπος 1940 ΑΜΕΑ Ανάσταση Εθελοντισμός βραβείο πόντος κόκκινα αυγά Πάσχα Αθλητικά βάφουμε Πολυτεχνείο ΔΚΒ Βιβλιοθήκη Σερρών ημέρα ποίησης Χαλικιδική Ατομικό Δελτίο Υγείας Ώρα κώδικα ΑΔΥΜ γρίπη μοναστήρι διατροφή ζώα Αδέσποτα παιδαγωγικά μετανάστευση όρια μουσείο εξατομικευμένη σοκολάτας εργοστάσιο Ιωάννης Πρόδρομος παράδοση βίντεο επανάσταση 1821 Κατασκηνώσεις Κερκίνη χορός χρωματισμός φωτογραφίες ασφάλεια αυλή παιχνίδια αλεπούδες κόκκινες αλεπούδες διδίκτυο πρόσφυγες

Μετρητής Επισκέψεων

Μετά από 8693 επισκέψεις, σάς ... μετράμε και αλλιώς.

Flag Counter

Online Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 33 επισκέπτες και κανένα μέλος