Δημοτικό Σχολείο Στρυμονικού

Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών

Get Adobe Flash player

Δείτε μας και σε...

free joomla extensions

Ευεργέτης

Το έτος 1930 ιδρύθηκε το Δημοτικό Σχολείο. Χρηματοδότης ήταν ο κ.Δούντας. Κατά μια πληροφορία, ο Κυριος Δούντας κατ΄εντολή των 25-30 οικογενειών που είχαν έρθει από το χωριό Κωστή της Ανατολικής Ρωμυλίας, είχε παραλάβει τις αποζημιώσεις τους από τις περιουσίες που άφησαν με την μετακίνηση των πληθυσμών και με εκείνα τα χρήματα χρηματοδοτήθηκε το έργο.

dountas sm

Νέα - Ανακοινώσεις

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

   ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ

            ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ/ΝΣΗ A/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΣΕΡΡΩΝ

6/Θ Δημοτικό Σχολείο Στρυμονικού

 

Δ/νση:

Τηλ: 2321086213

FAX: 2321086213

e-mail:mail@dim-strym.ser.sch.gr

ιστοσελίδα: http:// dim-strym.ser.sch.gr

             ANAKOINΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε πως, για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των μαθητών/τριών και σε συνδυασμό με την πλατφόρμα της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης - που θα τεθεί σύντομα σε λειτουργία - αλλά και εφαρμογές ασύγχρονης εκπαίδευσης θα αξιοποιηθούν, μεταξύ άλλων πληροφοριακά συστήματα, δίκτυα και εφαρμογές που έχει αναπτύξει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως για παράδειγμα το e-class και η Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me.

Για το σκοπό αυτό καλείστε να μεριμνήσετε για την εγγραφή των παιδιών σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Με την εγγραφή τους οι μαθητές/τριες αποκτούν μαθητικό λογαριασμό ΠΣΔ μέσω του οποίου έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης και ασύγχρονης εκπαίδευσης.

Για το σκοπό αυτό επισκεφθείτε τη σελίδα

https://register.sch.gr/students/

και προχωρήστε στην  εγγραφή των μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Με την εγγραφή τους οι μαθητές/τριες αποκτούν μαθητικό λογαριασμό ΠΣΔ μέσω του οποίου έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης και ασύγχρονης εκπαίδευσης.

Σας υπενθυμίζουμε πως, σε κάθε περίπτωση, εφαρμόζεται ο Νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και ο Νόμος 4624/2019.

https://register.sch.gr/students/admins/studentsNew.php

Τέλος, σας καλούμε να παρακολουθείτε καθημερινά την ηλεκτρονική σας αλληλογραφία, την ιστοσελίδα του σχολείου και την ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που αποτελούν , στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες, τον πλέον πρόσφορο δίαυλο επικοινωνίας μας.

Για οποιαδήποτε απορία ή πρόβλημα αντιμετωπίσετε επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου mail@dim-strym.ser.sch.gr

 

 

                                                                Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

 

                                                                       ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡ. ΜΠΙΚΟΣ

       Παρακαλώ τους γονείς οι οποίοι έχουν προσωπικά mail και δεν τα έχουν γνωστοποιήσει στο σχολείο, να επικοινωνήσουν με το Διευθυντή κ. Ανδρέα Μπίκο στο τηλέφωνο 6976400963 μέσω viber ή sms και να δώσουν το όνομά τους και το mail τους, το όνομα του μαθητή/τριας και την τάξη στην οποία φοιτά.

        Το Δημοτικό Σχολείο Στρυμονικού πραγματοποίησε στις 19-2-2020 εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και στη νέα παραλία όπου βρισκόταν το Ιστορικό Αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ και δεχόταν τους μικρούς μαθητές/τριες, να γνωρίσουν το Πλοίο και την ιστορία του. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την ημέρα της επίσκεψής μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         Σήμερα 15-11-2019 στο Δημοτικό Σχολείο Στρυμονικού σε αίθουσα του σχολείου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την επέτειο του πολυτεχνείου, η οποία προετοιμάστηκε και υλοποιήθηκε από τους/τις μαθητές/τριες των Ε΄και Στ΄τάξεων με την υποστήριξη των δασκάλων τους κ.κ. Σκοπιανού Ευδοκίας και Κόκκινου Αναστάσιου. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της χορωδίας με την δασκάλα της Μουσικής κ. Παπάζογλου Αναστασίας με ένα υπέροχο και νέο ρεπερτόριο. Παρουσιάστηκε στους υπόλοιπους μαθητές/τριες του σχολείου και σε όσους γονείς την παρακολούθησαν μια σειρά δρώμενων με  αφηγήσεις, ντοκιμαντέρ, βίντεο, θεατρικά, ποιήματα, τραγούδια και κατά κοινή ομολογία ενθουσίασαν με την ποιότητά τους και το περιεχόμενο. Κατάφεραν οι μαθητές/τριές μας, τους παλαιότερους θεατές - ακροατές που ζήσαμε τα γεγονότα να μας ταξιδέψουν  σε εκείνη την εποχή και τους νεώτερους να μας ενθουσιάσουν με την ορμή και την αποφασιστηκότητα των νέων της εποχής. Οι φωτογραφίες παρακάτω είναι από τη σημερινή μας εκδήλωση:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       Το σχολείο Στρυμονικού υλοποιώντας τον προγραμματισμό του για την τρέχουσα σχολική χρονιά, πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στις 31-10-2019

στο πλανητάριο στη Θεσσαλονίκη. Τα θέματα που παρακολούθησαν οι Α΄, Β΄, και Γ΄ τάξεις ήταν οι Ζουλοφύλακες Ι & ΙΙ και οι Δεινόσαυροι σε 3D, που ετυπωσίασαν τους μικρούς/ές μαθητές/τριές μας. Οι Δ΄, Ε΄και Στ΄ τάξεις παρακολούθησαν τους εξωγήϊνους κόσμους, τη διαστημική αποστολή και έμειναν κατάπληκτοι με το Μουσείο και τις μηχανές - εφευρέσεις από τα αρχαία χρόνια και την ιστορία των αυτοκινήτων στην Ελλάδα και τον κόσμο. Ακολουθούν φωτογραφίες από την επίσσκεψη:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       Πραγματοποιηθηκε στις 25-10-2019 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Στρυμονικού η γιορτή του σχολείου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του διευθυντή κ. Ανδρέα Μπίκου και την τελετή παράδοσης - παραλαβής της Σημαίας του σχολείου στο μαθητή της Στ΄τάξης Τεγκελίδη Ιωάννη Σημαιοφόρο για το Α΄ εξάμηνο και στη μαθήτρια της Στ΄ τάξης Βλάχου Φωτεινή Σημαιοφόρο για το Β΄ εξάμηνο. Ακολούθησε εξαιρετική ομιλία για τη Γιορτή της Σημαίας από τη δασκάλα της Α΄ τάξης κ. Στεργάκη Λαμπρινή. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τραγούδια από την εξαίρετη χορωδία των μαθητών/τριών του σχολείου μας και την δασκάλα της Μουσικής κ. Παπάζογλου Αναστασία να τους συνοδεύει στο πιάνο. Η εκδήλωσή μας ολοκληρώθηκε τέλος με ποιήματα και θεατρικά δρώμενα των μαθητών/τριών των Γ΄ και Δ΄ τάξεων που ήταν υπεύθυνες για τη γιορτή με την συνεργασία  και τις οδηγίες των δασκάλων τους κ.κ. Στρογγύλη Ευαγγελίας και Πεχλιβανίδη Δημήτριου. Την Δευτέρα 28-10-2019 πραγματοποιήθηκε Εκκλησιασμός όλου του Σχολείου στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου Στρυμονικού με εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από το δάσκαλο κ. Πεχλιβανίδη Δημήτριο, ακολούθησε η Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο του Χωριού και παρέλαση ενώπιον των επισήμων και των κατοίκων της περιοχής. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τις παραπάνω δραστηριότητες:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πραγματοποιήθηκε η 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019. Κεντρικός στόχος ήταν η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής. Εισήγηση για την ημέρα με προβολή και συζήτηση με τους μαθητές/τριες από τη γυμνάστρια του σχολείου μας κ. Αρετή Δαμαλά. Με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου» πραγματοποιήθηκαν εντός του σχολικού ωραρίου οι παρακάτω αθλητικές δράσεις: αερόβιες κινητικές δραστηριότητες : βάδην, τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορός κ.ά., ομαδικά -ατομικά αθλήματα: καλαθοσφαίριση 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, χειροσφαίριση, ομαδικά παιγνίδια. Ακολουθούν φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υποκατηγορίες

Σχολείο

school b

jyhfhyyt

Σύνδεση-Εγγραφή

Καλώς ήρθατε στη σελίδα εγγεγραμμένων χρηστών

Ετικέτες(Tags)

etwinning θέατρο αρχαίο Θέατρο μαθητόκοσμος Μαθητόκοσμος άνοιξη τσικνοπέμπτη θεάματα σύλλογος γονέων χαλιδονίσματα γιορτές Θέατρο Βυζαντινό Μουσείο Λευκοχώρι Χριστούγεννα εκδρομή εθελοντισμός Μπεζεστένι Γιορτές Εμμανουήλ Παππάς γιορτή λήξη 1940 διαφορετικότητα ταινία ολυμπισμός λύσσα δόντια στοματική υγεία ρατσισμός πληροφορική συνέδριο βασιλόπιτες Αθλητικά ΑΜΕΑ Ανάσταση Εθελοντισμός βραβείο πόντος κόκκινα αυγά Πάσχα Έπος 1940 βάφουμε Πολυτεχνείο ΔΚΒ Βιβλιοθήκη Σερρών ημέρα ποίησης Χαλικιδική Ατομικό Δελτίο Υγείας Ώρα κώδικα ΑΔΥΜ γρίπη μοναστήρι διατροφή ζώα Αδέσποτα παιδαγωγικά μετανάστευση όρια μουσείο εξατομικευμένη σοκολάτας εργοστάσιο Ιωάννης Πρόδρομος εκδηλώσεις βίντεο επανάσταση 1821 Κατασκηνώσεις Κερκίνη χορός χρωματισμός φωτογραφίες ασφάλεια παιχνίδια παράδοση αυλή αλεπούδες διδίκτυο κόκκινες αλεπούδες πρόσφυγες

Μετρητής Επισκέψεων

Μετά από 8693 επισκέψεις, σάς ... μετράμε και αλλιώς.

Flag Counter

Online Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 13 επισκέπτες και κανένα μέλος