Δημοτικό Σχολείο Στρυμονικού

Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών

Get Adobe Flash player

Δείτε μας και σε...

free joomla extensions

Ευεργέτης

Το έτος 1930 ιδρύθηκε το Δημοτικό Σχολείο. Χρηματοδότης ήταν ο κ.Δούντας. Κατά μια πληροφορία, ο Κυριος Δούντας κατ΄εντολή των 25-30 οικογενειών που είχαν έρθει από το χωριό Κωστή της Ανατολικής Ρωμυλίας, είχε παραλάβει τις αποζημιώσεις τους από τις περιουσίες που άφησαν με την μετακίνηση των πληθυσμών και με εκείνα τα χρήματα χρηματοδοτήθηκε το έργο.

dountas sm

Νέα - Ανακοινώσεις

    Εν όψει της Πανελλήνιας Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού η δασκάλα της Ε΄ τάξης κ. Αγγελίδου Σοφία με την εκπαιδευτικό της Αγγλικής Γλώσσας κ. Προδρόμου Ελένη, του τμήματος υποδοχής κ. Τράντσιου Φωτεινή και τους/τις μαθητές/τριές τους, πραγματοποίησαν δράσεις με κείμενα, βίντεο, εικόνες κ.ά.

Ακολουθούν εικόνες από τις δράσεις τους:

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα...

       

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ

ΕΚΠ/ΣΗΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ   ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

6/Θ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟΥ

Ταχ. Δνση : Στρυμονικό
Ταχ. Κωδ. : 62054
Πληροφορίες : Ανδρέας Χρ. Μπίκος
Τηλέφωνο-FAX : 2321086213
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ηλ/νική Δ/νση :http//dim-srtym.ser.sch.gr

 

 

 


Στρυμονικό      1/3/2021

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.19.1/41

 

ΘΕΜΑ : «Εγγραφές μαθητών/τριών στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2021-22»

Λαμβάνοντας υπόψη την περ. α της παρ. 4 του άρθρου 7 Προεδρικού Διατάγματος 79/2017 (ΦΕΚ Α 109), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 44 του Ν. 4777/2021 (ΦΕΚ Α 25), οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου, για το σχολικό έτος 2021-22 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021.

Σας επισημαίνουμε ότι τη σχολική χρονιά 2021-2022 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2015 έως 31-12-2015.

Α΄ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου είναι τα εξής:

1.          α. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση εγγραφής για την Α΄ Δημοτικού (έντυπο θα δοθεί από το σχολείο).

             β. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση εγγραφής στο ολοήμερο Πρόγραμμα (έντυπο θα δοθεί από το σχολείο).

2.            Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Σας ενημερώνουμε ότι για την εγγραφή των μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του Υ.ΠΑΙ.Θ. (Φ.6/498/57863/Δ1/6-4-2016).

3.            Το βιβλιάριο Υγείας ή άλλο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται ότι έχουν γίνει τα προβλεπόμενα εμβόλια.

4.            Το Ατομικό Δελτίο Υγείας (ΑΔΥΜ) μαθητή/τριας, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

5.            Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του/της                     μαθητή/τριας (Λογαριασμός ΔΕΗ Ή ΟΤΕ).

6.            Βεβαίωση φοίτησης από το Νηπιαγωγείο (θα δοθεί από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό).

                                                               ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

  • Την ημέρα εγγραφής να έχετε μαζί σας τις Αστυνομικές Ταυτότητες και των δύο γονέων, τους αριθμούς σταθερών και κινητών τηλεφώνων κα το email που έχετε δηλώσει στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο.

                                                                              Ο Διευθυντής του Σχολείου

                                                                                                  

      

                                                                                    Ανδρέας Χρ. Μπίκος          

                                                                                                    

 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

Αγαπητοί Γονείς - Κηδεμόνες,

      Το σχολείο είναι ο χώρος όπου οι μαθητές/τριες περνούν πολλές ώρες, μαθαίνουν, δημιουργούν, συνεργάζονται, παίζουν, χαίρονται αλλά αντιμετωπίζουν και δυσκολίες. Οι κανόνες έχουν σκοπό να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε να πραγματοποιηθεί αποτελεσματικότερα η εκπαιδευτική διαδικασία και το σχολείο να λειτουργεί ως μια ασφαλής κοινότητα μάθησης και αγωγής. Κοινός στόχος όλων των μετεχόντων στην σχολική κοινότητα είναι όχι μόνο η πρόοδος των μαθητών/τριών, αλλά κι η υιοθέτηση σημαντικών αξιών, όπως η συνεργασία κι η αλληλεγγύη, ο αμοιβαίος σεβασμός, η αποδοχή της ιδιαιτερότητας του «άλλου», η ενσυναίσθηση, ο σεβασμός όλων σε κοινούς συμφωνημένους κανόνες, η περιβαλλοντική συνείδηση, η αγωγή υγείας κ.λπ. Στο κείμενο που ακολουθεί αναφέρονται μερικοί από αυτούς τους κανόνες.

Η φοίτηση των Μαθητών/τριών

Το Σχολείο αποτελεί το φυσικό χώρο αγωγής και μάθησης, γιατί ακριβώς εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις συγκεκριμένης κι οργανωμένης προσπάθειας για την επίτευξη των στόχων της αγωγής. Γι' αυτό πρέπει η συμμετοχή των μαθητών/τριών να είναι τακτική, ενεργός και συστηματική. Η ελλιπής φοίτηση των μαθητών/τριών και μάλιστα χωρίς σοβαρό λόγο, υπονομεύει το σχολικό έργο και δυσχεραίνει την πρόοδο τους.

  -    Η φοίτηση των μαθητών/τριών, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, είναι υποχρεωτική.

-     Οι μαθητές/τριες τηρούν το ωράριο του καθημερινού προγράμματος - ιδίως τηρούν την ώρα έναρξης των μαθημάτων και κάθε άλλης σχολικής εκδήλωσης (πρωινή προσευχή, εορταστικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικές εξορμήσεις, εκδρομές κ.ά.).

-     Απουσία από τα μαθήματα δικαιολογείται μόνον όταν συντρέχει σοβαρός λόγος και δικαιολογείται από το γονέα - κηδεμόνα.

-   Σε περίπτωση ασθένειας κατά την επάνοδο του μαθητή στο Σχολείο, χρειάζεται ιατρική βεβαίωση ή βεβαίωση από το γονέα ή κηδεμόνα.

-    Σε περίπτωση που κάποιος γονέας χρειαστεί, για ειδικό λόγο, να πάρει το παιδί του πριν τη λήξη των μαθημάτων, χρειάζεται να ενημερώσει εγκαίρως - την ίδια ημέρα - το/η δάσκαλο/α της τάξης.

-  Για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, καθώς και τις αθλητικές δραστηριότητες του σχολείου, είναι οπωσδήποτε απαραίτητη η συμπλήρωση Ατομικού Δελτίου Υγείας το οποίο συμπληρώνεται από γιατρό κάθε τρία χρόνια( στις Α'  και Δ' Τάξεις).

Άφιξη στο Σχολείο

-     Το σχολείο επειδή λειτουργεί ως σχολικό κέντρο δέχεται μαθητές/τριες που μεταφέρονται με λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Οι μαθητές/τριες επιβιβάζονται από τα δημοτικά διαμερίσματα από το χώρο του εκάστοτε Δημοτικού Σχολείου τις προκαθορισμένες ώρες.     

-     Οι μαθητές/τριες οφείλουν να επιβιβάζονται στα λεωφορεία με ευθύνη των γονέων τους, να φορούν τις ζώνες ασφάλειας και να κάθονται ήσυχα στις θέσεις τους ως τη στιγμή της αποβίβασης.

 -       Η αποβίβαση των μαθητών/τριών γίνεται με ευθύνη των εφημερευόντων εκπαιδευτικών.

 -       Η άφιξη των μαθητών/τριών το πρωί γίνεται από τις 7.40΄ ως 8.10΄ από την είσοδο του σχολείου.

 -       Η άφιξη των μαθητών/τριών που παρακολουθούν την πρωινή ζώνη γίνεται από τις 7.00΄ ως 7.15΄.

Στη συνέχεια η είσοδος στο σχολείο κλείνει και ελέγχεται η είσοδος τρίτων από τους/τις εφημερεύοντες εκπαιδευτικούς για λόγους ασφάλειας. Την πρωινή ζώνη παρακολουθούν μόνο όσοι/ες μαθητές/τριες παραμένουν και στο ολοήμερο απογευματινό πρόγραμμα του σχολείου.

 -       Η έγκαιρη προσέλευση βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Σε περίπτωση που κάποιος/α μαθητής/τρια καθυστερήσει δικαιολογημένα έρχεται στο σχολείο συνοδευόμενος/η από τον/την κηδεμόνα του. 

-    Οι ενήλικες που συνοδεύουν τα παιδιά τους το πρωί, αφού βεβαιωθούν ότι εισήλθαν στο προαύλιο, αποχωρούν αμέσως μόλις χτυπήσει το κουδούνι της έναρξης των μαθημάτων.

Προσευχή

Αλλόθρησκοι/ες και ετερόδοξοι/ες μαθητές/τριες έχουν δικαίωμα να μη μετέχουν στην πρωινή προσευχή, οφείλουν όμως να βρίσκονται στο χώρο του σχολείου όσο αυτή διαρκεί και να σέβονται την ιερότητα της στιγμής.

Αποχώρηση από το Σχολείο

-     Οι μαθητές/τριες δε φεύγουν σε καμία περίπτωση πριν από τη λήξη των μαθημάτων χωρίς άδεια. Αν παρουσιαστεί ανάγκη αναχώρησης κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου (π.χ. ασθένεια) γίνεται πάντοτε με τη συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα και φυσικά αφού ενημερωθεί γι αυτό ο δάσκαλος/α της τάξης ή ο διευθυντής.

 -       Η ευθύνη για την ασφάλεια των παιδιών μετά το ωράριο λειτουργίας ανήκει αποκλειστικά στο γονέα ή κηδεμόνα. Οι γονείς- κηδεμόνες είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν το ωράριο των παιδιών τους και να ενημερώνονται από τις ανακοινώσεις του σχολείου.

 -     Οι μαθητές/τριες που συνοδεύονται καθημερινά κατά την αναχώρησή τους δε φεύγουν ποτέ από το σχολείο ασυνόδευτοι αν ο κηδεμόνας τους κάποια μέρα καθυστερήσει.

 -         Η αναχώρηση των μαθητών/τριών από το σχολείο γίνεται ως εξής:

 -        Στο τέλος του 6-ωρου στις 13:15΄ από την κεντρική έξοδο του σχολείου.

-        Οι μαθητές/τριες από το Στρυμονικό αποχωρούν από την κεντρική έξοδο.

-       Οι μαθητές/τριες που μεταφέρονται με λεωφορεία του ΚΤΕΛ επιβιβάζονται στα λεωφορεία συνοδεία των εκπαιδευτικών που εφημερεύουν, οι οποίοι φροντίζουν για την ασφαλή επιβίβαση και πρόσδεση με τις ζώνες ασφάλειας.

-     Με την ολοκλήρωση του Ολοήμερου στις 16.00'  για όσους/ες μαθητές/τριες είναι εγγεγραμμένοι/ες στο Ολοήμερο Πρόγραμμα και οι γονείς-κηδεμόνες τους έχουν δηλώσει εξ αρχής την ακριβή ώρα αναχώρησής τους από το σχολείο.

-      Για τους/τις μαθητές/τριες του ολοήμερου που μεταφέρονται με λεωφορεία ισχύει ότι και κατά την κανονική αποχώρηση σε ό,τι αφορά την επιβίβαση.

 -     Η αποβίβαση των μαθητών/τριών γίνεται στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου του Δημοτικού Διαμερίσματος από το οποίο κατάγονται.

-     Οι ενήλικες που συνοδεύουν τους/τις μαθητές/τριες κατά την αναχώρησή τους, τους/τις περιμένουν έξω από τις εισόδους του σχολείου και πρέπει να προσέρχονται έγκαιρα για την παραλαβή τους.               

 -        Κάθε καθυστέρηση δημιουργεί κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών/τριών που ολοκληρώνουν το πρόγραμμά τους, αλλά και για όσους συνεχίζουν το μάθημα.

 

Συμπεριφορά - Υποχρεώσεις Μαθητών/τριών

 

Μια από τις βασικές αποστολές της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι και η σωστή αγωγή των παιδιών. Για το λόγο αυτό, τα παιδιά οφείλουν να ακολουθούν τους κανόνες της σχολικής μας κοινότητας.

  • Φέρονται με σεβασμό και ευγένεια προς το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους συμμαθητές/τριές τους και όλα τα πρόσωπα που βοηθούν στο έργο του Σχολείου.
  • Οι μαθητές/τριες σέβονται το σχολικό χώρο και φροντίζουν να παραμένει καθαρός.
  • Συμμετέχουν στη διδακτική διαδικασία και σέβονται το δικαίωμα των συμμαθητών/τριών τους για μάθηση. Παρακολουθούν με προσοχή και συμμετέχουν στο μάθημα, ζητάνε το λόγο για να μιλήσουν και δεν ενοχλούν τους συμμαθητές/τριές τους.
  • Δεν επιτρέπεται κάθε μορφής βία. Προσπαθούμε να λύσουμε τις διαφορές μας με ειρηνικό τρόπο. Δε φωνάζουμε, δε χτυπάμε, δεν εκβιάζουμε και δε χρησιμοποιούμε άσχημες λέξεις. Αν δεν μπορώ να λύσω τη διαφωνία μου ζητάω βοήθεια από τους/τις δασκάλους/ες που εφημερεύουν.
  • Η καθημερινή εργασία, που τους ανατίθεται για το σπίτι και είναι προέκταση της εργασίας στην τάξη, πρέπει να ετοιμάζεται από το/τη μαθητή/τρια με υπευθυνότητα. Φέρνουν τις εργασίες στην ώρα τους και τα απαραίτητα υλικά για κάθε μάθημα.
  • Οι μαθητές/τριες του σχολείου για οποιοδήποτε πρόβλημα να απευθύνονται πρώτα στον υπεύθυνο εκπαιδευτικό της τάξης και εφόσον αυτός κρίνει σκόπιμο, στον διευθυντή.
  • Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στα διαλείμματα για την πρόληψη ατυχημάτων. Οι μαθητές/τριες παίζουν και κινούνται στους χώρους που τους έχουν υποδειχθεί και ακολουθούν τις οδηγίες των εφημερευόντων εκπαιδευτικών.
  • Οι μαθητές/τριες κινούνται προσεκτικά στα σκαλοπάτια, στη δεξιά μεριά, χωρίς να τρέχουν, ώστε να αποτρέπονται τα ατυχήματα.
  • Τονίζεται ιδιαίτερα η κόσμια συμπεριφορά των μαθητών/τριών κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών τους εντός των λεωφορείων. Δεν επιτρέπεται το λύσιμο της ζώνης και η μετακίνηση εντός του διαδρόμου.

Διάλειμμα

-        Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος οι μαθητές/τριες βγαίνουν στο προαύλιο, στο χώρο που έχει καθοριστεί για κάθε τάξη. Δεν επιτρέπεται η παραμονή τους στις αίθουσες ή στους διαδρόμους. Σε περίπτωση κακοκαιρίας ορίζεται από τους δασκάλους ο χώρος παραμονής των μαθητών/τριών.      

 -       Κανένας και για κανένα λόγο δε μένει μέσα στην αίθουσα μόνος του. 

 -     Το διάλειμμα είναι χρόνος παιχνιδιού κι ανάπτυξης κοινωνικών σχέσεων, αλλά και χρόνος ικανοποίησης σωματικών αναγκών. Οι μαθητές/τριες παίζουν χωρίς να τσακώνονται και για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν απευθύνονται στους/στις εφημερεύοντες δασκάλους/ες που βρίσκονται σε προκαθορισμένες θέσεις στο προαύλιο.

 -     Στην τουαλέτα πηγαίνουν κατά τη διάρκεια του διαλείμματος κι όχι αφού χτυπήσει το κουδούνι για την επιστροφή στις τάξεις..

 -     Μόλις χτυπήσει το κουδούνι για μάθημα προσέρχονται γρήγορα στην αίθουσα συνοδεία του εκπαιδευτικού, χωρίς να τρέχουν ή να σπρώχνονται (ή παραμένουν σε γραμμές στο προαύλιο σε περίπτωση που έχουν Γυμναστική). Έχουν ήδη τελειώσει το φαγητό τους.

Επισκέψεις - Γιορτές

Αποτελούν μέρος της σχολικής ζωής και βοηθούν στην αποτελεσματική πραγματοποίηση του σχολικού έργου, γι αυτό οι μαθητές/τριες απουσιάζουν από αυτές μόνο αν έχουν σοβαρό λόγο. Η συμπεριφορά τους δε κι οι υποχρεώσεις τους είναι ανάλογη κατά τη διάρκειά τους, όπως και στο σχολικό πρόγραμμα. Σε περίπτωση επίσκεψης τηρείται το σχολικό ωράριο, ενώ σε περίπτωση γιορτής το ωράριο διαμορφώνεται. Για παράδειγμα στις Εθνικές γιορτές ορίζουμε τη διάρκεια της γιορτής και δε λειτουργεί το Ολοήμερο.

Γονείς - Κηδεμόνες

-   Οι κηδεμόνες μπορούν και πρέπει να ενημερώνονται τακτικά για την πρόοδο και συμπεριφορά του παιδιού τους από το δάσκαλο της τάξης. Εκείνος ορίζει ημερομηνία κι ώρα τακτικής συνάντησης κι επικοινωνίας.

  -    Διαβάζουν προσεκτικά όλες τις ανακοινώσεις που μεταφέρουν οι μαθητές/τριες (ή αναρτώνται στον πίνακα ανακοινώσεων της κεντρικής εισόδου και την ιστοσελίδα του σχολείου) κι ενημερώνονται για θέματα λειτουργίας του σχολείου.

  -   Οφείλουν ακόμη να γνωστοποιούν στο/η δάσκαλο/α της τάξης και στο διευθυντή κάθε ιδιαιτερότητα που αφορά τη σωματική και ψυχική υγεία του μαθητή/τριας. 

 -   Κανένας ενήλικας δεν έχει δικαίωμα να επιπλήττει ή να τιμωρεί ή να νουθετεί άλλο παιδί εκτός της οικογένειάς του στο χώρο του σχολείου. 

Για οποιοδήποτε θέμα προκύψει ενημερώστε το δάσκαλο της τάξης ή το διευθυντή οι οποίοι και θα διευθετήσουν το θέμα.

  -      Γενικότερα κανένας ανήλικος ή ενήλικος δεν έχει δικαίωμα να βρίσκεται στο κτίριο ή στο προαύλιο του σχολείου χωρίς να έχει πάρει άδεια. 

  -     Σε περίπτωση απουσίας μαθητή/τριας είναι καλό να ενημερώνεται έγκαιρα το σχολείο, όπως επίσης και το σχολείο επικοινωνεί με την οικογένεια ιδιαίτερα σε περίπτωση μακρόχρονης ή επαναλαμβανόμενης απουσίας.             

 -    Τα τηλέφωνα του σχολείου (2321086213 και 2321086303 για το Ολοήμερο) είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ενημέρωση. Παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι οι δάσκαλοι/ες έχουν τα σωστά τηλέφωνά σας.

 -    Σε περίπτωση που κάποιος από τους γονείς του/ης μαθητή/τριας δεν έχει την κηδεμονία του πρέπει να ενημερωθεί άμεσα το σχολείο.

 -    Οφείλουμε όλοι να δημιουργήσουμε καλό κλίμα συνεργασίας σχολείου - σπιτιού.

Γενικά

-     Το ντύσιμο των μαθητών/τριών πρέπει να είναι κόσμιο ανάλογο με την εποχή και τις καιρικές συνθήκες.

 -      Οι μαθητές/τριες δεν επιτρέπεται να φέρνουν στο σχολείο αντικείμενα πολύτιμα ή επικίνδυνα.

 -   Η χρήση και κατοχή κινητών τηλεφώνων, με βάση σχετική νομοθεσία του υπουργείου παιδείας δεν επιτρέπεται για τους/τις μαθητές/τριες. 

-  Η προστασία του σχολικού κτιρίου και της περιουσίας του είναι υπόθεση όλων μας.

 

                                                                              Ο Διευθυντής του Σχολείου

 

 

                                                                                      Ανδρέας Χρ. Μπίκος

    Αφίσα του έργου Ψυχολόγων - Κοινωνικών Λειτουργών MIS 5069632 Ενίσχυση Υποστηρικτικών Δομών 2020-2021.

 

 

        

       Παραμονή της Γιορτής των Τριών Ιεραρχών στις 29-1-2021 ο Διευθυντής του σχολείου σε αγαστή συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων, με τον Εφημέριο του Ναού του Στρυμονικού και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων προγραμμάτισαν Εκκλησιαμό και Λειτουργία προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών. Στον Εκκλησιασμό παραβρέθηκε αντιπροσωπεία μαθητών/τριών του σχολείου τηρουμένων των μέτρων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ο  Σημαιοφόρος Αμαραντίδης Γεώργιος με τους/τις Παραστάτες/τριες, ο Διευθυντής του σχολείου κ. Ανδρέας Μπίκος, ο Δάσκαλος της ΣΤ΄τάξης κ. Αναστάσιος Κόκκινος, ο οποίος πραγματοποίησε και ομιλία σχετική με τον εορτασμό και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

        Ο Σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Στρυμονικού πραγματοποίησε το πατροπαράδοτο έθιμο κοπής Βασιλόπιτας στους μαθητές/τριες και τους/τις εκπαιδευτικούς του Σχολείου. Τηρώντας όλα τα μέτρα υγιεινής λόγω της πανδημίας και με πολλή αγάπη και φροντίδα μοίρασε ΜΙΚΡΆ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΆΚΙΑ, τα οποία ήταν προσφορά των ιδιοκτητών 

των φούρνων του Στρυμονικού και τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την ευγενική τους χορηγία και τη στήριξη που προσφέρουν απλόχερα πάντα στο Σχολείο.

       Το Προεδρείο μερίμνησε για τον κάθε τυχερό/ή της ημέρας να υπάρχει ένα μικρό δωράκι που ήταν βιβλία και επιτραπέζια παιχνίδια. Οι τυχεροί/ές των τάξεων ήταν:

Για την Α΄ τάξη ο Αναστάσιος Χριστοφορίδης,

Για την Β΄ τάξη η Αγγελική Ραφαέλα Παγώνη,

Για την Γ΄ τάξη η Βασιλική Βαρσαμή,

Για την Δ΄ τάξη η Ελισάβετ Μιχαηλίδου,

Για την Ε΄ τάξη ο Φώτιος Φραγκάκης και

Για την ΣΤ΄ τάξη ο Νικόλαος Φραγκάκης.

       Συγχαρητήρια σε όλους και σε όλες και ευχές για μια καλύτερη και δημιουργική χρονιά.

Υποκατηγορίες

Σχολείο

school b

jyhfhyyt

Σύνδεση-Εγγραφή

Καλώς ήρθατε στη σελίδα εγγεγραμμένων χρηστών

Ετικέτες(Tags)

etwinning θέατρο αρχαίο Θέατρο μαθητόκοσμος Μαθητόκοσμος άνοιξη τσικνοπέμπτη θεάματα σύλλογος γονέων χαλιδονίσματα γιορτές Θέατρο Βυζαντινό Μουσείο Λευκοχώρι Χριστούγεννα εκδρομή εθελοντισμός Μπεζεστένι Γιορτές Εμμανουήλ Παππάς γιορτή λήξη 1940 διαφορετικότητα ταινία ολυμπισμός λύσσα δόντια στοματική υγεία ρατσισμός πληροφορική συνέδριο βασιλόπιτες Αθλητικά ΑΜΕΑ Ανάσταση Εθελοντισμός βραβείο πόντος κόκκινα αυγά Πάσχα Έπος 1940 βάφουμε Πολυτεχνείο ΔΚΒ Βιβλιοθήκη Σερρών ημέρα ποίησης Χαλικιδική Ατομικό Δελτίο Υγείας Ώρα κώδικα ΑΔΥΜ γρίπη μοναστήρι διατροφή ζώα Αδέσποτα παιδαγωγικά μετανάστευση όρια μουσείο εξατομικευμένη σοκολάτας εργοστάσιο Ιωάννης Πρόδρομος εκδηλώσεις βίντεο επανάσταση 1821 Κατασκηνώσεις Κερκίνη χορός χρωματισμός φωτογραφίες ασφάλεια παιχνίδια παράδοση αυλή αλεπούδες διδίκτυο κόκκινες αλεπούδες πρόσφυγες

Μετρητής Επισκέψεων

Μετά από 8693 επισκέψεις, σάς ... μετράμε και αλλιώς.

Flag Counter

Online Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 16 επισκέπτες και κανένα μέλος