Δημοτικό Σχολείο Στρυμονικού

Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών

Get Adobe Flash player

Δείτε μας και σε...

free joomla extensions

Ευεργέτης

Το έτος 1930 ιδρύθηκε το Δημοτικό Σχολείο. Χρηματοδότης ήταν ο κ.Δούντας. Κατά μια πληροφορία, ο Κυριος Δούντας κατ΄εντολή των 25-30 οικογενειών που είχαν έρθει από το χωριό Κωστή της Ανατολικής Ρωμυλίας, είχε παραλάβει τις αποζημιώσεις τους από τις περιουσίες που άφησαν με την μετακίνηση των πληθυσμών και με εκείνα τα χρήματα χρηματοδοτήθηκε το έργο.

dountas sm

Νέα - Ανακοινώσεις

Η σημασία των Φρούτων στην καθημερινή διατροφή μας.

Η διατροφή μας είναι ένα ζήτησμα πολύ σημαντικό για όλους τους ανθρώπους και ιδιαίτερα για μας τα παιδιά που τώρα αναπτύσσεται ο οργανισμός μας. Εταιρία φρούτων μετά από άδεια του ΥΠΑΙΘΠΑ(Υπουργείο Παιδείας) και συνεργασία με το σχολείο μας, την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013, μας ενημέρωσε για τη σημασία

Περισσότερα...

Ανάμεσα στους πατέρες της Εκκλησίας που έζησαν τους πρώτους αιώνες του Χριστιανισμού , την πιο ψηλή θέση κατέχουν οι τρεις Ιεράρχες. Ο Μέγας Βασίλειος , ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Η 30η  Ιανουαρίου από τα Βυζαντινά ακόμα χρόνια είναι αφιερωμένη στη μνήμη των Τριών μεγάλων πατέρων της εκκλησίας που δίκαια ονομάστηκαν φωστήρες, γιατί σκόρπισαν το φως της Πίστεως με τα θεόπνευστα και σοφά τους έργα. Οι τρεις Ιεράρχες δεν είναι μόνο οι διδάσκαλοι και υποστηρικτές της Χριστιανικής πίστης,  αλλά και των Ελληνικών Γραμμάτων.

Το σχολείο μας την ημέρα αυτή θα πραγματοποιήσει τον καθιερωμένο εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου στο Στρυμονικό. Οι μαθητές θα παραστούν με τους εκπαιδευτικούς τους σχολείου. Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας και τις σχετικές εκδηλώσεις(ομιλίες κλπ) θα αποχωρήσουν. Τα λεωφορεία για την επιστροφή των μαθητών που μετακινούνται θα βρίσκονται στο Στρυμονικό στις 10:30 το πρωί

 pita

 Την Τρίτη σε κάθε αίθουσα του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε κοπή βασιλόπιτας.

Οι επτά βασιλόπιτες ήταν προσφορά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου Γονέων. Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου για την κίνηση αυτή.

Οι τυχεροί μαθητές από κάθε τμήμα, που βρήκαν το νόμισμα, πήραν ως δώρο ένα βιβλίο. Τα βιβλία για τους μαθητές επέλεξαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου και προσφέρει επίσης ο σύλλογος γονέων που πάντα βρίσκεται κοντά στο σχολείο. 

Καλή χρονιά

Περισσότερα...

snow 11-12-12

Άσπρη μέρα σήμερα!!

Κι εκεί που όλα ήταν σκοτεινά, μέσα στη συννεφιά, κάποιοι φίλοι μας άσπροι προέκυψαν και φώτισαν τα χαμόγελά μας. Χειμώνας πια. Το καταλάβαμε και το χαρήκαμε!!

Λέγανε παλιά: «Βαρβάρα βαρβαρωνει, και Σάββας σαβανώνει, άι Νικόλας παραχώνει»!

Δεν πειράζει μερικές μέρες καθυστέρηση. Μας επισκέφτηκε το χιόνι. Παράπονο δεν έχουμε!!!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ

Το σχολείο μας κάνει μια προσπάθεια να "βγει" στο διαδίκτυο. Η προσπάθεια αυτή περιλαμβάνει δημοσίευση υλικού που έχει σχέση με τις δραστηριότητες του των μαθητων μας αλλά και υλικό που έχει σχέση με την διαδρομή του σχολείου στο χρόνο. Πρόθεσή μας είναι σ΄αυτό το υλικό να προστεθεί σιγά-σιγά και υλικό από τα σχολεία που έχουν συγχωνευθεί με το σχολείο του Στρυμονικού. Η ιστορική διαδρομή των εκπαιδευτικών μονάδων, αποτελεί στοιχείο έρευνας αλλά λειτουργεί παράλληλα και ως τρόπος σύνδεσης με τις ρίζες μας.

Καλούμε λοιπόν όλους όσους διαθέτουςν υλικό για αξιοποίηση (φωτογραφίες, βίντεο κλπ).

  • Τους γονείς μαθητών μας.
  • Γονείς που τα παιδιά τους εχουν αποφοιτήσει από το σχολείο παλαιότερα.
  • Μεγαλύτερους σε ηλικία που έχουν αποφοιτήσει από σχολεία των οικισμών που τα σχολεία τους έχουν συγχωνευθεί με το σχολείο Στρυμονικού (Βαρικό, Καλόκαστρο, Λιβαδοχώρι, Ζευγολετειό, Τριάδα).

Να έρθουν σε Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μαζί μας, να μας προσφέρουν το υλικό για ψηφιοποίηση και για να αναζητήσουμε τρόπους αξιοποίησης του υλικού.

Θεωρούμε πως η δημοσίευση του υλικού αυτού θα δώσει χαρά σε νεότερους αλλά και παλιότερους μαθητές μας, κάθε ηλικίας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Ο Διευθυντής                             Ο Σύλλογος διδασκόντων

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟΤΟ Γ.Ν. ΣΕΡΡΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι στο Νοσοκομείο Σερρών μπορούν να εξετάζονται οι μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την χορήγηση πιστοποιητικών Υγείας, που είναι απαραίτητα κατά την εγγραφή τους στις σχολικές μονάδες, χωρίς ραντεβού, από τις εξής ειδικότητες ιατρών: Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής. Οι μαθητές θα προσέρχονται για εξέταση στις 8 το πρωί, στα εξωτερικά ιατρεία της Παιδιατρικής και του Οδοντιατρικού Ιατρείου. Για τις ειδικότητες Οφθαλμολογίας και Καρδιολογίας, λόγω μεγάλης αναμονής σε ραντεβού στο Νοσοκομείο, για διευκόλυνση των μαθητών μπορούν να εξυπηρετούνται και από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών συγκροτήθηκαν κλιμάκια Γιατρών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μαθητών, όταν θέλουν να εκδώσουν Ατομικά Δελτία Υγείας ή την πραγματοποίηση των εξετάσεων μαθητών της Α΄ τάξης.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Γ.Ν.ΣΕΡΡΩΝ Κ.Υ ΓΙΑΤΡΟΙ


ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ

Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή , ώρες 8.00πμ-13.00 μμ Εξυπηρέτηση από ΓΝ ΣΕΡΡΩΝ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ

Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή , ώρες 8.00ττμ-13.00 μμ Εξυπηρέτηση από ΓΝ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑΝΝΑΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ Οφθαλμίατρος καθημερινά 10 άτομα , ώρες 9.00πμ- 13.00 μμ Εξυπηρέτηση από ΓΝ ΣΕΡΡΩΝ. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ Τετάρτη, Πέμπτη και     Παρασκευή , ώρες     8.00ττμ-13.00 μμ  Εξυπηρέτηση από ΓΝ ΣΕΡΡΩΝ  ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ

Υποκατηγορίες

Σχολείο

school b

jyhfhyyt

Σύνδεση-Εγγραφή

Καλώς ήρθατε στη σελίδα εγγεγραμμένων χρηστών

Ετικέτες(Tags)

etwinning θέατρο θεάματα αρχαίο Θέατρο Μαθητόκοσμος χαλιδονίσματα μαθητόκοσμος άνοιξη ταινία τσικνοπέμπτη σύλλογος γονέων Γιορτές εκδηλώσεις Λευκοχώρι λύσσα γιορτές Βυζαντινό Μουσείο εκδρομή ολυμπισμός Εμμανουήλ Παππάς Θέατρο γιορτή λήξη Μπεζεστένι 1940 Χριστούγεννα εθελοντισμός διαφορετικότητα στοματική υγεία δόντια πληροφορική ρατσισμός συνέδριο βασιλόπιτες Έπος 1940 ΑΜΕΑ Ανάσταση Εθελοντισμός βραβείο πόντος κόκκινα αυγά Πάσχα Αθλητικά βάφουμε Πολυτεχνείο ΔΚΒ Βιβλιοθήκη Σερρών ημέρα ποίησης Χαλικιδική Ατομικό Δελτίο Υγείας Ώρα κώδικα ΑΔΥΜ γρίπη μοναστήρι διατροφή ζώα Αδέσποτα παιδαγωγικά μετανάστευση όρια μουσείο εξατομικευμένη σοκολάτας εργοστάσιο Ιωάννης Πρόδρομος παράδοση βίντεο επανάσταση 1821 Κατασκηνώσεις Κερκίνη χορός χρωματισμός φωτογραφίες ασφάλεια αυλή παιχνίδια αλεπούδες κόκκινες αλεπούδες διδίκτυο πρόσφυγες

Μετρητής Επισκέψεων

Μετά από 8693 επισκέψεις, σάς ... μετράμε και αλλιώς.

Flag Counter

Online Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 28 επισκέπτες και κανένα μέλος