Γιορτή Πολυτεχνείου 2023

Τ ην Παρασκευή 17 Νοεμβρίου ,με ιδιαίτερη συγκίνηση γιορτάσαμε την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ και Στ΄ τάξης του σχολείου μας, με τη βοήθεια των δασκάλων τους Δημήτρη Πεχλιβανίδη και Αναστάσιου Κόκκινου, μέσα από αφηγήσεις, ποιήματα ,τραγούδια και βίντεο μας υπενθύμισαν για μια ακόμα φορά τη σημασία του Πολυτεχνείου ως σύμβολο ελευθερίας και αγώνα.

Το μήνυμα της εξέγερσης των φοιτητών και ολόκληρου του λαού, για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, παραμένει επίκαιρο και διαχρονικό και εξακολουθεί να συγκινεί και να εμπνέει όλους μας, για αξιοπρέπεια , ελευθερία και Δημοκρατία.

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Γιορτή Σημαίας – Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου

Πραγματοποιήθηκε στις 27-10-2023 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Στρυμονικού η γιορτή του σχολείου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του διευθυντή κ. Αλέξανδρου Παπούδα και την τελετή παράδοσης – παραλαβής της Σημαίας του σχολείου στους/στις μαθητές/-τριες της Στ΄τάξης.

Ακολούθησε εξαιρετική ομιλία για τη Γιορτή της Σημαίας από τον δάσκαλο της Δ΄ τάξης κ. Σπαντζιάρη Χρήστο.

         Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με  θεατρικά δρώμενα των μαθητών/τριών των Γ΄ και Δ΄ τάξεων, που ήταν υπεύθυνες για τη γιορτή και των δασκάλων τους Βλαχοθανάση Γρηγορίας και  Σπαντζιάρη Χρήστου,καθώς και της εκπαιδευτικού Ελένης προδρόμου,υπεύθυνης ήχου . Τέλος , οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄τάξης παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, με την καθοδήγηση της γυμνάστριας του σχολείου, Μαρίας Τέζα.

         Το Σάββατο 28-10-2023 πραγματοποιήθηκε Εκκλησιασμός των Εκπαιδευτικών, του Σημαιοφόρου και Παραστατών/-τριών καθώς και των υπολοίπων μαθητών του σχολείου στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου Στρυμονικού . Ακολούθησε η Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο του Χωριού και παρέλαση ενώπιον των επισήμων και των κατοίκων της περιοχής.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τις παραπάνω δραστηριότητες:

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Μακεδονικός Αγώνας

Στις 17 Οκτωβρίου το σχολείο μας διοργάνωσε αφιέρωμα για το Μακεδονικό Αγώνα. Όλες οι τάξεις συγκεντρώθηκαν σε μια μεγάλη αίθουσα. Ο παρουσιαστής δάσκαλος, Δημήτρης Πεχλιβανίδης, με τη βοήθεια του πληροφορικού μας, Μάρκο Μαρκουδη, ανάρτησαν τους σχετικούς χάρτες στους οποίους έδειχναν τα μέρη των μαχών. Επίσης έγινε και προβολή διαφανειών με τοποθεσίες, αλλά και προσωπεία μακεδονομαχων. Στο τέλος όλο το σχολείο ειδε την ταινία “ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ”.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Στο πλαίσιο της 10ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, με σύνθημα ««Η Κίνηση δίνει Ζωή» υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας οι ακόλουθες δράσεις:

 «Πράσινες» αθλητικές δραστηριότητες , εξερεύνηση παρατήρηση πράσινων χώρων του Στρυμονικού.

Επίσκεψη και ξενάγηση σε ορνιθοτροφείο της περιοχής.Γίναμε κατασκηνωτές στο προαύλιο χώρο το σχολείο μας .                                           

Στο τέλος όλοι οι μαθητές συμμετείχαν στην δράση «Σκυταλοδρομία του Ευ »με το σύνθημα Ευσυνειδησία .

Η ημέρα αφιερώθηκε στους πλημμυροπαθής και με την βοήθεια παιδιών και γονέων και εκπαιδευτικών, συγκεντρώθηκε γραφική ύλη για το δημοτικό σχολείο Μαραθέας Καρδίτσας.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Καλή Σχολική χρονιά!

Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους εύχομαστε ολόψυχα σε όλα τα μέλη τής εκπαιδευτικής κοινότητας καλή σχολική χρονιά με υγεία, αγάπη, πρόοδο, συνεργασία, δημιουργία, χαρά!
Θερμές ευχές στους μαθητές και τις μαθήτριες για καλή πρόοδο. Με επιμονή υπομονή και προσπάθεια να κατακτήσουν γνώσεις να ανακαλύψουν και να τελειωποιήσουν δεξιότητες και να καλλιεργήσουν ήθος. “Βάζουμε στόχο τα αστέρια για να πάμε στο φεγγάρι”.
Εύχομαστε θερμά στους γονείς καλή δύναμη και υγεία στην οικογένειά τους.
Εύχομαστε στους εκπαιδευτικούς προσήλωση, αισιοδοξία, έμπνευση και αντοχές στο δύσκολο παιδαγωγικό έργο τους.

Καλή σχολική χρονιά!

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καλή Σχολική χρονιά!